Redovi za zimske gume

Objavljeno: 18. 11. 2014 u 13:40h

U auto-servisima u Srpskoj vladaju ogromne gužve jer su vozači čekali posljednji čas da nabave zimsku opremu za svoje četvorotočkaše.

gum

Vulkanizeri rade punom parom, a kažu da su gužve ogromne, iako su vozači još prije dvije sedmice masovno krenuli da nabavljaju zimsku opremu.

“Mislio sam ranije da zamijenim gume i permant, ali desilo se da sam stigao baš u najveću gužvu. Čekao sam dva sata da stignem na red”, rekao je Banjalučanin Nebojša Jovanić, koji je svoj automobil tek po isteku zakonskog roka spremio za zimu.

Gužve su i u prijedorskim auto-servisima, a vozači zakazuju termine i u kasnim večernjim časovima.

“Mnoge je zavaralo lijepo vrijeme, ali to uopšte nije opravdanje jer se zna kad je rok za kupovinu i postavljanje zimskih guma”, rekao je radnik jednog od servisa.

I na području Gradiške vozači užurbano pripremaju automobile. Bojan Janković kaže da za zimsku opremu treba da izdvoji gotovu cijelu platu.

“Četiri gume za moj automobil su 500 maraka, permant 20, lanci 40 KM. Ako još promijenim ulje do zime, za sve mi neće moći biti ni cijela plata”, kaže Janković.

Vulkanizer u rogatičkoj radnji “Momo” zbog gužvi otvara radnju prije uobičajenog radnog vremena, a ne zatvara dok ima mušterija.

“Lijepo je što vozači poštuju zakon i spremaju se za zimske uslove na putevima. Bilo bi još bolje da su bar neki od njih došli dan, dva ranije da ne čekaju dugo”, kazao je Momo Ilić.

Zimsku opremu nabavljaju i stanovnici Han Pijeska, a policija već budno prati da li su spremni za zimu koja je surova na ovom području.

“Ovih dana imali smo preventivne akcije sa akcentom na posjedovanje zimske opreme. Zadovoljni smo rezultatima”, kažu u Policijskoj stanici Han Pijesak.

Kazne

Korišćenje zimske opreme obavezno je od 15. novembra do 15. aprila. Iz policije apeluju da je bez obzira na vremenske uslove zimska oprema neophodna, a vozačima koji je ne budu imali slijedi kazna od 40 maraka.

“U idućem periodu pojačano ćemo kontrolisati vozače da bismo vidjeli da li su nabavili zimsku opremu”, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/redovi-za-zimske-gume/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])