Šetači proglasom demantuju SNSD

Objavljeno: 14. 9. 2012 u 13:09h

Aktivisti Građanske inicijative “Park je naš!”, uprkos teškim vremenskim uslovima, nastavljaju dijeljenje proglasa građanima Banjaluke, s kojim, kako kažu, žele da demantuju dezinformacije SNSD-a usmjerene protiv njih.

Sadržaj proglasa prenosimo u cjelini:

Mi, aktivisti Građanske inicijative “PARK JE NAŠ!” obraćamo se svim građanima Banjaluke, kako bismo demantovali dezinformacije SNSD-a, plasirane preko režimskih medija, a usmjerene protiv nas.

Građanska inicijativa poziva na stvaranje građanskog pokreta protiv partijske tiranije SNSD-a u Banjaluci. Kao i većina građana Banjaluke, prepoznali smo probleme zbog kojih je većina građana ponižena i osiromašena, izgubili smo dostojanstvo, kao i kontrolu nad svojim životima.

Političke stranke drsko i otvoreno podržavaju društvene odnose u kojima se taj robovlasnički odnos nastavlja. Podržavajući otpuštanja, stranačko zapošljavanje, stihijsko, nenamjensko trošenje budžeta, sve partije koje su učestvovale i koje učestvuju u vršenju vlasti dokazale su da stavljaju svoje lične i stranačke interese iznad interesa građana Banjaluke i njihove budućnosti.

Kao građani Banjaluke i najveće žrtve pogubne politike naših vlastodržaca, svjesni smo da ova vlast živi od laži i krađe, a da im stranačka vlast nad “gradskim institucijama” služi za zaštitu interesa pojedinaca i stranke. Mi želimo stvoriti društvene odnose bazirane na istini, solidarnosti, pravdi i ljudskim pravima i slobodama.

Organizovanjem Inicijative koju čine slobodoumni i neustrašivi građani našeg grada, a koristeći protest kao metodu, mi se nenasilno suprotstavljamo ovom korumpiranom sistemu.

Mi nismo registrovana organizacija, nemamo pečat, žiro račun, predsjednika, upravni odbor i slično, za razliku od stranaka i vršilaca vlasti, jer se ne bavimo gomilanjem novca i moći, već prikupljanjem ideja i okupljanjem slobodomislećih građana.

Mi nismo plaćenici. Iza nas ne stoji politička ili međunarodna organizacija. Mi nismo ilegalna organizacija, mi se ne skrivamo ni od koga i ne skrivamo naše namjere. Ilegalne organizacije su grupacije sastavljene od kriminalaca i pojedinaca na vlasti, koji uživaju podršku režimskih medija i zaštitu od strane pojedinaca u MUP-u RS i pravosudnim organima.

MI SMO SLOBODNI I NEZAVISNI LJUDI U OKUPIRANOM GRADU!

MI SE BORIMO ZA PRAVEDNO DRUŠTVO, ONI SE BORE ZA VAŠE GLASOVE!

Zahtijevamo od stranaka i pojedinaca koji su na vlasti i onih koji će biti izabrani:

  • da zastupaju volju i interes građana, a ne lične i partijske interese
  • da rade u skladu sa zakonom i u dogovoru sa građanima
  • da budu odgovorni prema funkciji koju obavljaju
  • da izbace kriminalce i neradnike iz svojih redova
  • da zaustave kriminal i korupciju i ispitaju već učinjene nezakonitosti
  • da snose moralnu i krivičnu odgovornost za svoje postupke
  • da vode povjerene im zadatke vođeni razumom i propisima Republike Srpske i Grada Banjaluke, a ne pod uticajem stranke kojoj pripadaju
  • da uspostave stalne mehanizme komunikacije sa građanima, koji će biti način provjere da li ispunjavaju očekivanja građana
  • da zagovaraju ravnopravnost za sve građane bez obzira na nacionalnu, stranačku ili bilo koju drugu pripadnost
  • da ne utiču na uređivačku politku i rad medija

Izvor: Istinito

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/setaci-proglasom-demantuju-snsd/||claudebot