Predavanja osnovcima o bezbjednosti u saobraćaju

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Policijski službenici sa područja Centra javne bezbjednosti Banjaluka počeće u ponedjeljak, 17. septembra, predavanja iz bezbjednosti saobraćaja u svim osnovnim školama na području koje pokriva ovaj centar.

U predavanjima, koja su namijenjena najmlađim učesnicima u saobraćaju, učestvovaće pripadnici svih policijskih stanica na području CJB Banjaluka.

Iz CJB Banjaluka danas je saopšteno da će se predavanja realizovati u okviru akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, koju povodom početka školske godine provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Cilj ove akcije je zaštita učesnika u saobraćaju, posebno djece predškolskog i ranog školskog uzrasta, odnosno da se djeca na jednostavan način, prilagođen njihovim godinama, upoznaju s osnovnim saobraćajnim pravilima za pješake i opasnostima koje ih vrebaju na kolovozu.

Iz Centra apeluju na vozače da kretanje svojih vozila prilagode potrebama djece na putu, a roditelje podsjećaju na njihovu odgovornost u bezbjednom kretanju djece u saobraćaju.

Izvor: Agencije

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]