Ukupan dug RS na kraju 2011. skoro 50 odsto BDP

Objavljeno: 18. 7. 2012 u 20:20h

BANJALUKA – Ukupan dug Republike Srpske na kraju prošle godine iznosio je četiri milijarde i 249,3 miliona KM, od čega je spoljni dug dvije milijarde i 396,1 miliona KM i unutrašnji milijardu i 853,2 miliona KM.

Iznos ukupnog duga Republike Srpske u odnosu na BDP iznosi 49,17 posto, navedeno je u informaciji o dugu sa stanjem na dan 31.decembra 2011. godine koju je na današnjoj sjednici prihvatila Vlada RS-a.

Na sjednici je utvrđen i Prijedlog uredbe o izmirenju poreskih obaveza putem obveznica RS.

„Osnovni cilj koji Vlada Republike Srpske želi postići donošenjem ove uredbe je da se olakša poslovanje privrednih subjekata, tako što će im se omogućiti pogodno izmirenje zaostalih obaveza za poreze i doprinose“, stoji u saopćenju.

Na sjednici je podržan i Prijedlog odluke o rasporedu sredstava predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu za treći kvartal 2012. godine u iznosu od 642.500 KM.

Entitetska vlada je utvrdila i Prijedlog odluke o prihvatanju donatorskih sredstava Evropske unije po Projektu bh. željeznice II. Evropska komisija je, za realizaciju ovog projekta, odobrila donatorska sredstva u iznosu od 9.000.000 eura, od čega Republici Srpskoj 2.500.000 eura, a FBiH 6.500.000 eura. Donatorskim sredstvima u Republici Srpskoj će se izvršiti rehabilitacija signalno-sigurnosnih sistema na željezničkoj dionici Jošavka – Kostajnica.

Vlada RS je prihvatila informaciju i o efektima podsticaja za zapošljavanje nezaposlenih. Sredstva su odobrena za 51 korisnika u ukupnom iznosu od 3.341.000 KM za zapošljavanje 1.336 radnika. Sredstva podsticaja iznosila su 2.500 KM po jednom novozaposlenom radniku, a za zapošljavanje djeteta poginulog ili nestalog borca bivše Vojske RS 3.000 KM.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ukupan-dug-rs-na-kraju-2011-skoro-50-odsto-bdp/||claudebot