Poziv na mirni protest studenata FPN-a

Objavljeno: 19. 4. 2012 u 21:51h

Zbog stanja u koje su zapali studenti Fakulteta političkih nauka, diplomirani politikolog Neven Đenadija i student političkih nauka Vladimir Zec pozivaju svoje kolege na mirni protest ispred Rektorata sutra u 13 časova. Razlog za protest je početak rada tromjesečnog specijalističkog kursa, Diplomatska akademija Fakulteta političkih nauka, koji nije namijenjen studentima, već službenicima državnih ustanova i službi u RS.

Otvaranje akademije je predviđeno u 14 časova, a prisustvovaće predsjednik RS Milorad Dodik i ministrica za Ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović. Studente političkih nauka je lično iziritiralo to što ovu akademiju organizuje njihov fakultet za zaposlene u javnom sektoru, dok se diplomirani politikolozi i studenti susreću sa raznim problemima.

Od 1500 pripravnika traže jednog politikologa u Prijedoru i možda jednog u Banjaluci. Krećemo od sebe i moramo reći da smo pokušali u skoro sve i jednoj instituciji u kojoj postoji šansa da se neko zaposli kao politikolog i nismo uspjeli, razgovarali smo sa mnogima koji su dužni i koji bi mogli nešto da naprave, ali nisu imali sluha. Sa fakulteta smo izašli i poslije toga nas niko nije zvao osim kad je trebala da se uplati prva rata za master studij. Ovo radimo zbog generacija koje dolaze i koje će se naći u istoj situaciji , ali i zbog nas koji već godinu dana bespomoćno kucamo na vrata i vučemo za rukave zbog posla“, istakao je Neven Đenadija.

Neven i Vladimir vjeruju da Fakultet političkih nauka treba da bude nosilac i nada Republike Srpske za neka bolja vremena, a ne povremeni kurs za doškolovavanje. Oni takođe žele da podsjete predsjednika Dodika da je prilikom osnivanja fakulteta studentima obećao pomoć pri zapošljavanju, međutim to obećanje nije ispunio.

„Pisali smo mu do sad ali odgovora nismo dobili. Niko od studenata nije pozvan ni kao gost jer se na otvaranje dolazi samo sa pozivnicom. Mislim da dosta kolega dijele naše mišljenje i da su nezadovoljni ne samo tim stvarima koje ih čekaju nakon završetka FPN nego i sa cjelokupnom slikom u RS. Ovo što organizujemo nema veze sa dešavanjima u prethodnih nekoliko dana, nas je potjerala naša muka“, rekao je Neven Đenadija.

Neven i Vedran tvrde da korupcija na fakultetima nije najvažniji problem, te da se tim odvlači pažnja sa bitnijih problema kao što su sve veći broj nezaposlenih mladih ljudi i hiperprodukcija kadrova na privatnim fakultetima.

Oni apeluju na kolege sa Fakulteta političkih nauka da dođu na protest kako bi svi zajedno svoja nezadovoljstva predočili predsjedniku.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/poziv-na-mirni-protest-studenata-fpn-a/||claudebot