OKC i BLC potpisali Memorandum o saradnji

Objavljeno: 4. 4. 2012 u 18:06h

Memorandum o saradnji između Omladinskog Komunikativnog Centra i Banja Luka Collegea potpisan je u sklopu projekta “Zaposli se volontiranjem – Volontiraj da bi se zaposlio” kojim se definiše zajednička saradnja u promociji organizovanog studentskog volontiranja.

 

“Prošle godine, na banjalučkom Univerzitetu usvojen je Pravilnik o prepoznavanju i vrednovanju studentskog volontiranja zahvaljujući kojem studenti koji volontiraju mogu da stiču određen broj ECTS bodova, te na taj način ispunjavaju dio svojih predispitnih obaveza. Budući da su javni i privatni univerziteti jednaki pred zakonom, u ovogodišnjem projektu priču o studentskom volontiranju proširili smo i na privatne fakultete, između ostalog i Banja Luka College”, kazao je tom prilikom potpisnik Memoranduma, koordinator projekta Saša Marković.

Direktor Banja Luka Collegea, docent mr Branimir Grulović, naglasio je da je volontiranje za mlade od izuzetnog značaja.

“Volontiranjem prvenstveno se kod mladih ljudi razvija radna navika, dok, s druge strane, ono je i djelotvoran način da studenti dobrotvornim radom obezbijede sebi radno iskustvo koje će im pomoći da se nametnu budućem poslodavcu”, istakao je Grulović.

Inače, jedan od ciljeva ovogodišnjeg projekta je donošenje Pravilnika o vrednovanju pomenutog studentskog volontiranja, na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, ali i na pet privatnih Univerziteta u Banjaluci, Bijeljini i Doboju.

Projekat je podržan od Centara civilnih inicijativa.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/okc-i-blc-potpisali-memorandum-o-saradnji/||claudebot