Zloupotreba službenog položaja koštala Grad 1.200.000 KM

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Danas je podignuta optužnica protiv bivše zamjenice načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje u Gradskoj upravi, Nade Gligorić i direktora preduzeća “Minapres”, Nenada Stanića za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službene isprave i prevare.

Kako nezvanično saznajemo, Nada Gligorić je tokom mjeseca marta 2004. godine kao službeno lice Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka, svojim potpisom i pečatom Odjeljenja ovjerila rješenje kojim se Nenadu Staniću dozvoljava korištenje i izdaje upotrebna dozvola za poslovni prostor za potrebe skladištenja u Ulici Put srpskih branilaca u Banjaluci, iako je znala da je takvo rješenje neistinito.

Na taj način, Gligorić je prekoračila granice svojih ovlaštenja i omogućila Staniću da zaključi ugovor o kupoprodaji nekretnina i obrtnih sredstava čime je on pribavio imovinsku korist u vrijednosti od  oko 1.200.000 KM.

 

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Vaš Email (mandatorno)

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]