Sajam posjetilo 15.000 posjetilaca

Objavljeno: 20. 3. 2012 u 14:03h

16. Međunarodni sajam građevinarstva “Grames 2012” i 16. Međunarodni sajam elektromašinske industrije “Demi 2012” zatvoren je juče 19. marta, dodjelom nagrada i zahvalnica najuspješnijim učesnicima.

Na sajamskom prostoru od 12.000 i 14.000 kvadratnih metara predstavilo se više od 200 izlagača, a sajam je posjetilo 15.000 posjetilaca. Pored izlagača iz Republike Srpske i FBiH, na sajmu su se predstavili i izlagači iz Srbije, Slovenije, Belgije, Ukrajine, Italije, Mađarske i Hrvatske.

Direktor velesajma Dragoljub Bojanić kaže da je izuzetno zadovoljan proteklom manifestacijom, obzirom na svjetsku ekonomsku krizu koja je zahvatila i industriju građevinarstva i elektromašinske industrije.

“Moramo biti zadovoljni, obzirom na stanje, kako u našoj republici tako i okruženju. Zadovoljni smo odzivom izlagača. Takođe, raduje nas činjenica da ima sve više proizvodnih preduzeća iz RS, jer to otvara mogućnost zapošljavanja na ovim prostorima, a isto tako raduje činjenica da je sve više zemalja iz okruženja organizovano nastupilo na ovogodišnjem sajmu”, rekao je Bojanić.

U odnosu na predhodne sajmove građevinarstva u Banjaluci, ove godine, po riječima direktora Bojanića, “bilo je nešto manje izlagača”, ali je ponuda bila mnogo bogatija.

“Štandovi su krupni, kompanije su krupne, ostali su oni koji mogu da prate dešavanja na tržištu i to je dobro”, dodaje Bojanić.

Nagrade na ovogodišnjem sajmu dodijeljene su po kategorijama:

I Nagrade za kompletnost proizvodnog materijala:

  1. Zlatna libela – Bepro, Laktaši
  2. Zlatna libela – Maxmara, Banjaluka
  3. Srebrna libela – Montažne kuće “Berić”, Banjaluka

II Nagrade za nove proizvode u građevinarstvu:

  1. Zlatna libela – AM Međugorje, Banjaluka
  2. Zlatna libela – Binis beton, Banjaluka
  3. Srebrna libela – Silex, Cesena, Italija
  4. Srebrna libela – Murano keramika- Banjaluka
  5. Bronzana libela – Opeka, Osijek, Hrvatska

III Nagrade za građevinsku mehanizaciju i prateću opremu:

  1. Zlatna libela – Lager, Posušje
  2. Srebrna libela – Krause, Mađarska

 IV Nagrade u oblasti mašinske intustrije:

  1. Zlatna libela – Kovan MI, Grčanica
  2. Srebrna libela – Fep, Plužine, Crna Gora
  3. Bronzana libela – Jelača, Banjaluka

V Nagrade u oblasti elektro-industrije:

  1. Zlatna libela – Barlux, Slovenija
  2. Srebrna libela – Nobel, Mostar

Nagradu za najkompletniji proizvodni asortiman, kao i titulu šampiona ovogodišnjeg sajma dobilo je preduzeće Kaldera Company, Laktaši. 

“Već šesnaest godina pratimo ovaj sajam i svake godine nam je veliko zadovoljstvo učestvovati, dobijali smo često nagrade ali nam je ova posebno draga, obzirom da smo je dobili za proizvod koji smo zajedno radili sa Simensom, odnosno po njegovoj licenciranoj proizvodnji i tehnologiji”, rekla je za banjaluka.com, predstavnica Kaldera Company, Andrijana Đaković.

Zahvalnice za ovogodišnje organizovano učešće na sajmu dobili su predstavnici iz Belgije, Hrvatske i Republike Srpske.

Uprkos ekonomskoj krizi ova sajamska manifestacija GRAMES-DEMI ostala je najveća i najprestižnija privredna manifestacija.


Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sajam-posjetilo-15-000-posjetilaca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])