Izložba i svečana akademija povodom 20. rođendana Republike Srpske

Objavljeno: 5. 1. 2012 u 20:39h

Izložba učeničkih radova otvorena je danas u Banskom dvoru, a u koncertnoj dvorani održana je Svečana akademija u čast 20. godišnjice obilježavanja Dana Republike Srpske – Stefandana. Manifestaciju Republici Srpskoj za rođendan tradicionalno organizuje Republički pedagoški zavod u saradnji sa jednom od lokalnih zajednica Republike Srpske. Ove jubilarne godišnjice, domaćin završne svečanosti manifestacije je grad Banjaluka.

Otvaranje izložbe

Republički pedagoški zavod Republike Srpske je povodom 20. rođendana Republike raspisao Konkurs za izbor najboljih učeničkih likovnih i literarnih radova na temu „Republika Srpska“ i tako omogućio učenicima osnovnih i srednjih škola da kroz svoje stvaralaštvo čestitaju rođendan Republici.

Nina Ninković

Nina Ninković

„Izložba predstavlja mali dio prispjelih radova. Ove godine 2.350 likovnih radova je prispjelo na konkurs iz cijele Republike Srpske. Danas smo proglasili najuspješnije, posebno u konkurenciji osnovnih, posebno u konkurenciji srednjih škola. Radovi su rađeni u raznim tehnikama i to je ono po čemu je ova izložba specifična. Ove godine čak imamo i video radove, što najbolje svjedoči o tome koliko naši učenici napreduju i kako je dječije stvaralaštvo najbolji način da se pokaže Republici koliko je cijenimo, volimo  i šta smo sve u stanju da učinimo za nju“, istakla je Nina Ninković, zamjenik  direktora Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.

Kulturno-umjetnički program održan u koncertnoj dvorani Banskog dvora pripremili su učenici osnovnih i srednjih škola Banjaluke. Predstavili su se igrokazima, recitacijama i muzičkim izvedbama.

Svečana akademija

Svečana akademija

Na kraju svečanosti, dodijeljene su nagrade učenicima za odabrane likovne i literarne radove.

Anton Kasipović

Anton Kasipović

„Nastojimo da nagrade na izložbama budu podsticajne za mlade stvaraoce, kao na primjer materijal za njihov budući kreativni rad, zatim svojevrsna svjedočanstva i priznanja jer i ova manifestacija, kao i niz drugih koje organizuje Ministarstvo, predstavlja podsticaj talentovanim učenicima“, izjavio je Anton Kasipović, potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

On se u svom govoru prilikom otvaranja izložbe zahvalio učenicima, nastavnicima i Republičkom pedagoškom zavodu i zatražio od njih dozvolu da čestitku prenese predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/izlozba-i-svecana-akademija-povodom-20-rodendana-republike-srpske/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])