Projekat “Turistički info-pano”

Objavljeno: 15. 12. 2011 u 10:32h

Info-pano

Turistička organizacija grada Banjaluka ima u planu da početkom 2012. godine realizuje projekat “Turistički info-pano” koji će biti novi savremeni način informisanja turista.

U Banjaluci će na nekoliko ključnih lokacija biti postavljeni elektronski informativni punktovi koji će omogućiti posjetiocima i građanima pregled turističkih destinacija i sadržaja 24 sata dnevno.

U Turističkoj organizaciji grada Banjaluka ističu da će poseban značaj projekat imati za turiste koji dolaze iz raznih zemalja svijeta i koji su navikli koristiti informacione tehnologije za potrebe turističkih kretanja i turističkih usluga. Lokalno stanovništvo na ovaj način će se uvjeriti u mogućnost destinacije da pruži raznovrsnu turističku ponudu, što će uticati na opštu turističku svijest, rekli su u Turističkoj organizaciji.

Banjalučanka Jelena Đukić kaže da podržava realizaciju ovog projekta.

“Smatram da je postavljanje turističkih info-panoa korak naprijed u razvoju turizma, ali takođe brz i dobar način da se dođe do informacija o mnogim lokacijama u gradu”, rekla je Đukić.

Mišljenja građana su ipak podijeljena. Još jedna Banjalučanka, Milica Savić rekla je da za nju ovakav projekat ne znači mnogo.

“Ne vjerujem da će građani koristiti info-panoe jer ovo nije veliki grad u odnosu na mnoge svjetske gradove i većina nas već zna gdje se nešto nalazi. Mene zanima koliko će novca uložiti u postavljanje panoa?”, rekla je Savić.

Na ovo pitanje nam je odgovorio samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Banjaluka, Mladen Šukalo, koji je rekao da će visina ukupnih troškova projekta iznositi približno cifri od 50 000 KM.

“Potrudićemo se da projekat bude dobro koncipiran i da troškovi postavljanja softvera, hardvera kao i infrastrukturni radovi, provođenje električne energije i sl. ne prelaze pomenutu cifru”, izjavio je Šukalo.

On je dodao da je cilj i veća posjećenost turista, tako što će oni imati mogućnost da na info-panoima pronađu neku informaciju, odu na to mjesto i povećaju prihode gradu pa s tim doprinesu u razvoju turizma.

Informativni pano se realizuje na dva “LCD” displeja (reklamnog 55” i info tač-skrin 42”), u prometnoj pješačkoj zoni. Aplikacija je osmišljena tako da posmatraču pri njegovom dolasku pred pult prikaže mapu Banjaluke u cjelosti. Na drugom dijelu se nalazi opcija “meni”, gdje bira kategoriju objekta ili destinacije koja ga interesuje (npr. pozorište, muzej, hotel, klub, restoran…). Na vrhu mape je meni za brz pristup svim informacijama o gradu, Administrativnoj službi, Turističkoj organizaciji grada Banjaluka i opcija za pristup servisnim informacijama.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/projekat-turisticki-info-pano/||claudebot