Gimnazijalci u Narodnoj skupštini

Objavljeno: 10. 12. 2011 u 13:15h

Grupa učenika banjalučke Gimnazije juče je posjetila Narodnu skupštinu. Cilj posjete bio je da se Gimnazijalci upoznaju sa radom i zadacima Narodne skupštine kao i sa njenom istorijom.

Gimnazijalci u Narodnoj skupštini

Pri samom ulasku u zgradu Narodne skupštine, učenike je dočekao ljubazan domaćin Marinko Učur, stručni saradnik za informisanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske. On je u prvom dijelu posjete učenicima predstavio izložbu koja je upriličena povodom značajnog jubileja – dvadesete godišnjice od osnivanja Narodne skupštine.

“Iskoristivši ovu jedinstvenu priliku posjete Narodnoj skupštini osjetila sam duh parlamentarnog uređenja države i  demokratije u njoj. Iz aktuelne izložbe saznala sam mnogo o istoriji ove institucije, načinu na koji funkcioniše i njenim zadacima. Čast i zadovoljstvo su, bez imalo sumnje, riječi koje opisuju moja osjećanja nakon ovog unikatnog iskustva”, istakla je Nikolina Garača, učenica banjalučke Gimnazije.

Nakon što su upoznati sa istorijom Narodne skupštine, učenici su poželjeli da vide i osjete ambijent u kome se donose zakoni i druge važne odluke za našu državu. Tu su učenici, sjedeći u poslaničkim foteljama, postavljali pitanja gospodinu Učuru koji je imao mnogo strpljenja da im pokaže i objasni sve što ih je zanimalo.

Učenici u poslaničkim foteljama

Posjetu Narodnoj skupštini dogovorila je Gordana Nagradić, profesorica istorije u banjalučkoj Gimnaziji.

“S obzirom da upravo ovih dana učenici stiču prva znanja o parlamentarizmu i demokratiji na časovima istorije, ovo je na neki način bio čas svojevrsne praktične nastave. Željela sam, prije svega, da se učenici upoznaju sa organizacijom i načinom rada ovog visokog doma”, izjavila je Nagradić.

Učenici nisu krili svoje oduševljenje posjetom, te je moguće da će upravo neko od njih jednog dana zaista sjediti na ovim foteljama i zastupati želje svoga naroda.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gimnazijalci-u-narodnoj-skupstini/||claudebot