Šareni grad za 60.000 KM

Objavljeno: 7. 12. 2011 u 14:14h

Bliži se novogodišnja noć. Postavljanje novogodišnjeg nakita je jedna od nezaobilaznih stvari koje se rade širom svijeta pa tako i u Banjaluci. Svi smo već navikli na grad u svim bojama i nijansama, uglavnom šaren, nekome lijep, a nekome ružan. Sve to ove godine plaćamo 60.000 KM.

Ukrasi za novogodišnju noć

Novogodišnje ukrašavanje Banjaluke počeće krajem naredne sedmice, a za montažu i demontažu novogodišnjih ukrasa planirano je 60.000 KM, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe grada.

Mišljenje građana na ovu temu je podijeljeno mada većina smatra da je količina novca predviđena za ovaj posao prevelika, te da se pomenuti iznos mogao i bolje iskoristiti.

“Mislim da je to najveća glupost koja se može uraditi. Grad se može ukrasiti i sa puno manje para, a da ljepše izgleda. Toliko se para potroši, a to više meni ništa ne znači, izgleda otrcano, sve je isto svake godine. Bolje da angažuju nekog da to uradi bolje za manje para, a ostatak novca da ostave”, kaže Banjalučanka Jelena Kovačević.

Rijetki su oni koji mogu da priuštite svojoj porodici novi novogodišnji nakit. Najčešće se koristi stari, a po mogućnosti, kupi se poneki novi ukras.

“Mi uglavnom koristimo prirodno novogodišnje drvo i stari nakit. Malo kupimo i novog jer se neke stvari potroše, pa moramo zamijeniti”, rekla je studentica Slađana Reljić.

A ako ne budete u mogućnosti da ove godine okitite svoju kuću, ne budite tužni. Grad je tu za Vas. Prošetajte i uživajte i ove godine u novogodišnjim “čarima”. Uži centar grada, Park “Petar Kočić”, Trg Krajine, Ulica Veselina Masleše, te Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića od zgrade “Ekvatora” do Narodnog pozorišta RS će biti ukrašeni sa girlandama, figurama postavljenim na stubove javne rasvjete, te “zvjezdanim nebom”.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sareni-grad-za-60-000-km/||claudebot