ISIC karticom u svijet

Objavljeno: 28. 11. 2011 u 14:00h

Ognjen Saje

ISIC (International Student Identity Card) je međunarodna studentska i učenička identifikaciona kartica. Primjenjuje se kao osnovno sredstvo identifikacije na mnogim univerzitetima i školama u svijetu, a slużi i kao bankovna kartica.

Razgovarali smo sa Ognjenom Saje, projekt menadžerom za ISIC kartice u Banjaluci i u ovom intervjuu vam otkrivamo pojedinosti vezane za ovaj tip studentske kartice.

 Kakve pogodnosti posjeduje vlasnik kartice?

– Pomoću kartice je moguće ostvariti preko 35 000 popusta u 112 zemalja širom svijeta. Popust možete ostvariti u 2 800 muzeja, 1 200 autobuskih, żeljezničkih i avio kompanija, 24 000 hotela i hostela, 27 000 atraktivnih destinacija, trgovačkih centara, telekomunikacionih kompanija, festivala, sportskih manifestacija itd.

 Koji su uslovi neophodni za izdavanje kartice?

– Da bi ste izvadili ISIC karticu nepohodno je da imate minimalno 12 godina.
Prilikom vađenja kartice potrebno je dostaviti: kopiju lične karte (maloljetne osobe kopiju rodnog lista), potvrdu da ste student / srednjoškolac u svrhu izdavanja ISIC kartice, sliku (formata za ličnu kartu) i 12 KM godišnje članarine.

 Gdje i kada se kartica može izvaditi?

– Karticu možete izvaditi svaki radni dan od 9 do 14 časova u kancelariji Saveza studenata na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, koji se nalazi u ulici Majke Jugovića 4.

 Da li kartica ima ograničen period važenja?

– ISIC kartica može da važi čak do 14 mjeseci. Ukoliko je izvadite kada počne studentska / školska godina važiće vam do kraja iduće kalendarske godine. Nakon isteka perioda važenja, korisnici ponovo mogu da dođu u našu kancelariju gdje će im kartica ponovo biti produžena, pri čemu se ponovo moraju dostaviti dokumenti nephodni za vađenje ISIC kartice.

 Jesu li popusti fiksni ili se obnavljaju?

– Popuste koje sklopimo najčešće poslije određenog vremena obnavljamo ugovorom sa popustodavcima. Takođe ih mijenjamo, ukoliko popustodavci žele da ponude neke nove pogodnosti našim korisnicima. Pored toga svaki dan radimo na proširenju liste popusta i pogodnosti za naše korisnike. U Banjoj Luci poslije nepune 3 godine rada imamo oko 60 popusta, a osim Banjaluke u pripremi je otvaranje nekoliko kancelarija u Bosni i Hercegovini.

Za koje popuste su Banjalučani najzainteresovaniji?

Teško je reći za koje popuste su Banjalučani najzainteresovaniji, jer imamo puno korisnika, ali mogu da kažem da se ISIC kartice koriste mnogo u buticima sportske opreme, knjižarama, frizerskim salonima, teretanama, kursevima stranih jezika i računara.

Jesu li u planu neki novi popusti za korisnike ISIC kartica?

 – Trenutno smo u pregovorima sa bioskopom “Palas”, Front stage-om i caffeom “Plazma”. Drago mi je da mogu reći da smo potpisali ugovore o saradnji sa kompanijom M:tel te bankom “Hypo Alpe-Adria-Bank”, koje će u narednom periodu pružati posebnu vrstu usluga za korisnike ISIC kartica.

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/isic-karticom-u-svijet/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])