TV m:agazin donosi novi pregled tema budućnosti

Objavljeno: 11. 10. 2017 u 21:34h

I ova subota, na programu Radio televizije Republike Srpske, rezervisana je za priču o nauci, tehnologiji i modernim dostignućima. Četvrta po redu emisija, nove sezone TV izdanja m:agazin donosi vam niz futurističkih zanimljivosti ali i prijedloge aplikacija i preporuke novih telefona.

Do sada ste znali primjenjivati taktiku “uradi sam”, ali sigurni smo da vam nije ni na pamet palo da biste jednog dana mogli uzgajati lampu u svom domu. Zahvaljujući saradnji eko-dizajnerke Danijele Trof i kompanije Ekovativ sada je to moguće, a projekat je privukao veliku pažnju javnosti. Sve što vam je potrebno je supstrat gljive sa malim količinama vode i brašna, kao i naravno izvor energije. Kada supstrat postavite u kalup, dalji rast gljive zavisi isključivo od vašeg dodavanja vode i brašna. Ako tome dodate i pečenje u rerni, ekološka lampa u kombinaciji sa tehnologijom je spremna za upotrebu, nije štetna za prirodnu sredinu i jako je interesantna.

Kao spoj nespojivog, nakon priče o eko lampama dolaze teme budućnosti. Nova emisija, dotakla se teme ličnog rashlađivača umjesto klima uređaja, lebdećeg taksija kao načina prevoza u narednim godinama, te robota prijatelja vaše dijece, kojim možete upravljati pomoću aplikacije.

Tu su i ostale interesantne teme koje će vam 14. oktobra, sa početkom u 15:00 časova,  predstaviti Vanja Partalo, i potruditi se da vam 20 minuta prođe u znaku zabave protkane tehnologijom. Propuštene minute prethodnih emisija pratite u repriznim terminima, kao i posjetom YouTube kanalu kompanije m:tel. A prijedloge i komentare nam šaljite na adresu [email protected].

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1492

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/tv-magazin-donosi-novi-pregled-tema-buducnosti/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot