Potvrđena liderska pozicija UNIQA osiguranja u BiH

Objavljeno: 10. 10. 2017 u 21:27h

Prema izvještaju renomiranog poslovnog portala SeeNews, UNIQA Osiguranje je pozicionirano kao vodeća osiguravajuća kuća u Bosni i Hercegovini.

Na rang listi najuspješnijih kompanija Jugoistočne Evrope koju desetu godinu zaredom objavljuje poslovni portal SeeNews prema ukupnim ostvarenim prihodima u prošloj godini, UNIQA Osiguranje se našlo među 100 osiguravatelja u čitavoj regiji. Ova osiguravajuća kuća je obezbijedila prvo mjesto među 11 kompanija iz Bosne i Hercegovine koje se bave ovom djelatnošću, a nalaze se u izvještaju.

UNIQA Osiguranje je u 2016. godini ostvarilo prvo mjesto na tržištu BiH do čega je došlo kontinuiranim razvojem poslovanja i uvođenjem novih proizvoda, što je rezultiralo povjerenjem sve većeg broja klijenata. Ostvarena premija u 2016. godini je iznosila 58.4 miliona KM, sa porastom od čak 9,84% u odnosu na 2015. godinu. UNIQA Osiguranje u BiH trenutno ima više od 80.000 zadovoljnih korisnika.

“Ukupan iznos ostvarene premije osiguranja nije dovoljan pokazatelj uspješnosti poslovanja osiguravajućeg društva. Naravno, ponosni smo na ovu ocijenu renomiranog SeeNews poslovnog portala. Ovo je ipak realna i neovisna ocjena koja potvrđuje ispravnost naše dugoročne strategije i opredjeljenja, da smo pouzdan i kvalitetan partner našim klijentima, te da smo jedino osiguranje u BiH koje podjednakom kvalitetom može pružiti sve vrste usluga životnog i neživotnog osiguranja, od obavezne auto odgovornosti, osiguranja imovine, do životnog i dobrovoljnog zdravstenog osiguranja“, istakla je Senada Olević, direktorica UNIQA Osiguranja u BiH.

UNIQA Osiguranje u Bosni i Hercegovini je članica UNIQA grupacije

UNIQA Osiguranje već 20 godina uspješno posluje u Bosni i Hercegovini tokom kojih bilježi stalan rast premije. Usluge životnih i neživotnih osiguranja pruža putem 38 poslovnica širom Bosne i Hercegovine, gdje preko 300 zaposlenika i partnera svakodnevno brinu o klijentima ove najuspješnije osiguravajuće kuće u BiH. Prema rezultatima posljednjeg istrživanja, 55% građana BiH preporučuje UNIQA Osiguranje.

UNIQA Osiguranje u Bosni i Hercegovini dio je UNIQA Grupe, jedne od vodećih osiguravajućih grupa u Austriji te srednjoj i istočnoj Evropi. Grupa posluje putem 40 firmi u 18 zemalja u kojima zauzima visoko mjesto na ljestvici vodećih osiguravaoca.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1205

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/potvrdena-liderska-pozicija-uniqa-osiguranja-u-bih/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot