IV Međunarodna naučno-stručna konferencija u Mostaru ”Tehnologija i ugradnja otvora” (Foto)

Objavljeno: 8. 10. 2017 u 17:11h

”Tehnologija i ugradnja otvora” naziv je četvrte dvodnevne konferencije u organizaciji kompanije Sfera d.o.o. Mostar koja će se održati 25. i 26. oktobra tekuće godine u Mostaru.

Konferencija će se baviti osnovnim elementima građenog prostora – arhitektonskim otvorima. Preispitivaće se naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna  opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih  otvora.

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje  mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih  radova u prvom dijelu, i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i  dizajna prozora i vrata, u drugom dijelu konferencije.

Konferencija se organizuje u saradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru, te Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a uz podršku Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Asocijacije arhitekata u BiH, te Vanjskotrgovinske komore BiH.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal.

Sponzori konferencije su: Alukönigstal, Ko-glas, Kristal Vitez, Grad-Exoprt, te Niče d.o.o.

Partneri i izlagači konferencije su: Profine, Staklorad, Termoglas, Pavković Paneli, Rehau, Velux, Veka, Inoutic, Zalmo, Sika, Euro-Roal, Llumar, te kompanija MEN.

U proteklom periodu održane su tri konferencije, a osim predavanja, interaktivnih dijaloga, te predstavljanja učesnika i zbornika radova, konferencija takođe bude i izložbenog karaktera sponzora i partnera. Kompanije koje se bave proizvodnjom i  distribucijom ovih arhitektonskih elemenata su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji,  kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.

Više o konferenciji i programu međunarodne naučno-stručne konferencije Sfera 2017: ”Tehnologija i ugradnja otvora”, možete pronaći na slijedećem linku: http://sfera2017.sfera.ba/

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1222

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/iv-medunarodna-naucno-strucna-konferencija-u-mostaru-tehnologija-i-ugradnja-otvora-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot