TV m:agazin – Da li biste se prepustili robotu zubaru?

Objavljeno: 4. 10. 2017 u 21:08h

Teme m:agazina nikada nisu bile zanimljivije, a dokaz za to je treća emisija ove sezone, koju možete da pogledate na programu Radio Televizije Republike Srpske u subotu, 7. oktobra, u 14.50 časova. Popodnevne časove prvog dana vikenda rezervišite za druženje sa voditeljkom Vanjom Partalo, koja vam donosi pregršt novotarija i naučnih zanimljivosti, ali i nezaobilazne zabavne sadržaje i vijesti iz svijeta tehnologije.

Zakoračili smo u svijet robotike, to znamo, ali da su roboti već među nama i da svoje vještine uvode u našu svakodnevicu, to već izaziva podjeljena mišljenja. Šta god mislili, ukoliko ste se našli u Kini, mogli biste se naći na stomatološkoj stolici na pregledu kod doktor robota. Upravo u Kini je izveden prvi stomatološki operativni zahvat bez ljudske ruke, a robot zubar je uspješno ugradio dva zuba u vilicu pacijenta.

Da je vrijeme robotike odmah tu iza ugla pokazuje i primjer zemlje izlazećeg sunca. Dok u Kini roboti vrše operativne zahvate, u Japanu se uveliko obučavaju kako bi posjetiocima Olimpijskih igara 2020. godine boravak učinili što prijatnijim. Svi koji se zapute u Tokio i odsjednu u Šunagava Princ hotelu iznenadiće se kada im se na vratima pojavi robot kao sobna posluga.

TV emisija m:agazin će vam omogućiti da na pola sata odlutate u budućnost i da doživite iskustva koja nam ona donosi. Ukoliko i sami imate neki interesantan prijedlog pišite nam na [email protected] a propuštene minute prethodnih emisija, možete pratiti u repriznim terminima, kao i posjetom YouTube kanalu kompanije m:tel.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1295

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/tv-magazin-da-li-biste-se-prepustili-robotu-zubaru/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot