Veliko finale takmičenja: “TECH2GIRLS Challenge”

Objavljeno: 8. 9. 2017 u 20:58h

Veliko finale takmičenja „TECH2GIRLS Challenge“ će se održati u subotu 08.09.2017.godine u hotelu Tesla.

„TECH2GIRLS Challenge“ je takmičenje koje se održava po prvi put u Bosni i Hercegovini sa osnovnim ciljem povećanja broja djevojaka i žena u IT strukama kao perspektivnom i savremenom zanimanju. Propratni ciljevi su druženje djevojaka iz cijele BiH sa akcentom na sticanje novih znanja i vještina. Ovo takmičenje namijenjeno djevojkama i mladim ženama iz Bosne i Hercegovine, starosti između 16 i 27 godina koje su zainteresovane za informacione tehnologije, programiranje, digitalni marketing, social media i srodne oblasti.

16 djevojaka grupisane u 4 tima sa mentorkom iz oblasti tech svijeta, radile su na društveno odgovornim rješenjima na 4 teme:

1. Tim Tuzla-Bijeljina: TECH2GIRLS i obrazovanje – na koji način kreirati rješenja u formalnom i neformalnom obrazovanju za IT struku, sa naglaskom na obrazovanje djevojaka u toj oblasti sa ciljem povećanja djevojaka u tech svijetu ali i unaprijeđenju znanja onih koje su već dio tog svijeta;

2. Tim Mostar: TECH2GIRLS i zapošljivost – rješenje na koji način se može unaprijediti zapošljivost tech djevojaka kao da li same tech djevojke mogu ponuditi neka rješenja za taj isti problem;

3. Tim Sarajevo-Istočno Sarajevo: TECH2GIRLS i preduzetništvo – na koji način podstaći tech djevojke na preduzetništvo, kako im olakšati registraciju preduzeća kao i freelance rad;

4. Tim Banjaluka-Bihać: TECH2GIRLS PR kampanja – osmisliti savremenu PR kampanju na temu „Djevojke i mlade žene u tech svijetu“ koristeći digitalni marketing, social media i slične alate.

Mentorice Nina Kremenović (Lanaco Banjaluka), Meliha Gekić Lerić (Intera tehnološki park Mostar), Majda Mujanović-Babović (Ekonomski fakultet Tuzla) i Tanja Madžarević (freelancer iz oblasti tech preduzetništva) su maksimalno pomagale svojim timovima i zalagale se za njihove ideje. Svaki od timova će kroz multimedijlanu 30-minutnu prezentaciju pokušati da predstavi tromjesečni rad tima na najbolji mogući način. Otvaranje velikog finala je u subotu 08.09.2017. godine sa početkom u 11.00 časova. Nosilac projekta je Centar za razvoj karijere Banjaluka.

Projekat je poklon Američke ambasade u BiH.

Zlatni sponzor projekta Bravo studio.

Prijatelji projekta: Inovacioni centar Banjaluka, InfoArs, New Moment i hotel Teslabar&rooms.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1589

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/veliko-finale-takmicenja-tech2girls-challenge/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot