Samsung Electronics predstavlja novi portfolio uređaja za digitalno oglašavanje s Tizen 3.0 operativnim sistemom

Objavljeno: 19. 6. 2017 u 17:05h

Samsung Electronics najavio je na InfoComm 2017 da će njegova Full SMART linija uređaja za digitalno oglašavanje biti osnažena operativnim sistemom Tizen 3.0, najnovijom verzijom softverske platforme otvorenog koda cross-arhitukture kompanije Samsung.

“Ključna komponenta naše vizije za budućnost vizuelnih zaslona je ohrabrivanje naših partnera da isporuče uvjerljive sadržaje širom njihove mreže uz smanjenu operativnu složenost”, rekao je Seog-gi Kim, izvršni potpredsjednik Poslovnog odjela vizuelnih zaslona  u kompaniji Samsung Electronics. “Kroz Tizen 3.0 integraciju, naši partneri mogu uživati u jednostavnoj isporuci fluidnijeg, jasnijeg i sigurnijeg sadržaja bez napuštanja svojih svakodnevnih operacija.”

Na Samsungovom štandu predstavljeno je kako integracija vodećih vizuelnih tehnologija s HARMAN-ovim zajedničkim sistemom Acendo stvara zanimljiviji doživljaj susreta. Samsung je u martu/ožujku 2017 godine kupio renomiranu kompaniju audio i vezanih tehnologija HARMAN International Industries.

Moćnija i efikasnija plaforma digitalnog oglašavanja s Tizen 3.0

Nadograđena na prethodnu platformu Tizen 2.4, platforma Tizen 3.0 ima snažniji grafički podsistem koji stvara bogatiji i jasniji video sadržaj u poređenjiu s prethodnicima preko korisničke mreže s potpisom SMART. To uključuje brži odgovor, interakcije i brzine učitavanja koji osiguravaju nesmetanu reprodukciju i prelaze bez crnih zaslona kako bi poruke bile što neprimjetnije.

Tizen 3.0 takođe smanjuje vrijeme i resurse potrebne za isporuku kvalitetnijeg digitalnog sadržaja s potpisom za poslovne korisnike. Integrirana siguronosna platforma Knox pruža višeslojno rješenje koje štiti SMART sisteme od vanjskih napada, a nudi i siguronosne API-je Tizenovim programerima. Ova pojačana zaštita omogućava sigurnu izradu i hostiranje čitavog broja siguronosnih usluga, uključujući povjerljive uplate i sadržaje sa radnog mjesta, na platformi Tizen 3.0. Kao rezultat toga, svi uključeni sudionici mogu centralizirati operacije za različite vrste zaslona, uključujući UHD zaslone, vanjsku signalizaciju, zaslone osjetljive na dodir i interaktivne table, bez potrebe za zasebnim kompjuterom.

Nova generacija predstavljanja slika

Učesnici InfoComm-a su prvi vidjeli Samsungov HDR10 + QLED Signage s quantum dot tehnologijom. Potpomognuti Tizen 3.0 operativnim sistemom, zasloni QLED Signage pojačavaju High Dynamic Range (HDR) pri najvećem osvjetljenju od 1.500 nita s odličnom UHD rezolucijom u varijacijama od 55 i 65 inča. Zasloni također postižu 100 postotni volumen boja za do 1 milijardu različitih varijacija boja i donose suptilne detalje pri različitim nivoima osvjetljenja u kombinaciji s optimiziranim kontrastom i slikom bez izobličenja.  Univerzalni široki uglovi gledanja QLED Signage-a također omogućuju kompanijama da prilagode zaslone prema njihovim dimenzijama i potrebama.

Superioran LED HDR kvalitet slike

Samsung je također predstavio svoje LED ekrane s minimalnim razmakom među pikselima, IF serije LED zaslona (P1.5, P2.0 i P2.5 modele), nudeći idealnu kombinaciju vrhunske kvalitete slike i intuitivne upotrebljivosti za poslovne subjekte kako bi podmladili iskustvo angažmana korisnika. Zasloni kombiniraju vodeće tehnologije obrade video zapisa i tehnologije prilagodbe slike pomoću LED HDR poboljšanja slike kako bi dodali jasnoću i sofisticiranost sadržaja. Zasloni analiziraju i fino podešavaju nivo tonova sive skale boja kako bi optimizirali kontrast i uklonili vizuelnu nekonzistentnost putem specijalizirane prilagodbe prikaza i pružili visoki nivo osvjetljenja do 2.400 nita koji je omogućen dinamičkim vrhunskim radom. Također, dvostruki prednji i stražnji pristup kod serije IF dodatno je pogodan i lagan  za održavanje ne žrtvujući pritom urednu i neprimjetnu prezentaciju.

Prilagodljivi LED zasloni za bilo koje poslovanje

Predstavljanjem nove LXPB serije za digitalno oglašavanje s LED tehnologijom, Samsung je pozvao sve učesnike InfoComm-a da vide iz prve ruke kako je napravio konverziju od statičkih analognih signala do svestranijih LED zaslona lakše nego prije. Dostupni u četiri modela (P6, P10, P16 i P20), XPB serija zaslona nudi paket “sve-u-jednom”, a izdržljiva konstrukcija od aluminija produžuje vrijeme korištenja zaslona i osigurava brzu i besprijekornu instalaciju čak i za instalatere s malo ili bez tehničkog znanja. Serija XPB također pojednostavljuje izradu, planiranje i implementaciju prilagođenih poruka na cijeloj zaslonskoj mreži putem ugrađenog Rješenja za upravljanje sadžajem banera/ Banner Content management Solution (Banner CMS) koje korisnicima omogućava ažuriranje sadržaja i praćenje ukupnih operativnih performansi s bilo kojeg mjesta.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1124

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/samsung-electronics-predstavlja-novi-portfolio-uredaja-za-digitalno-oglasavanje-s-tizen-3-0-operativnim-sistemom/||claudebot