M:agazin – Tehnologija koja će spašavati živote biciklista

Objavljeno: 15. 11. 2016 u 21:38h

Ljubitelji biciklizma ne bi trebalo da propuste novu epizodu emisije m:agazin, koja će biti emitovana u subotu, 19. novembra, od 14.30 časova, na kanalu Radio-televizije Republike Srpske. Voditeljski par Vanja Partalo i Igor Kalaba predstaviće budućnost ovog, mnogima omiljenog vida transporta, ali i druge zanimljivosti iz svijeta tehnologije i nauke.

Napredna tehnologija i na dva točka

Poznata metafora po kojoj je vožnja bicikla nešto što se lako uči i zauvijek pamti mogla bi da postane netačna u godinama koje dolaze. Tako barem djeluje, jer noviteti kao što su „Cyclotron“ i „Hovding“ donose visokotehnološka rješenja i na masovno popularne dvotočkaše. Dok je „Cyclotron“ pametni bicikl, koji omogućava lakšu i zabavniju vožnju, uz pregled svih podataka o pređenim kilometrima i potrošenim kalorijama, „Hovding“ je tu da štiti vozača, potencijalno revolucionarnim konceptom vazdušnog jastuka za bicikliste.

Futrola koja će vas šokirati

Iako smo svi navikli na futrole koje štite pametne telefone, „Volt“ futrola štiti korisnika. Iako je pametna, pomalo je i opasna jer posjeduje mogućnost prenošenja elektrošoka na osobu koja uzme telefon u ruku, i to su u pitanju udari intenziteta kojim raspolažu policijski elektrošokeri. Uz pametni mehanizam prepoznavanja korisnika, Volt omogućava do sada neviđeno obezbjeđenje od krađe ili nedozvoljenog korišćenja uređaja, ali se njima mora pažljivo rukovati.

m:stipendisti u fokusu javnosti

Gost nove epizode m:agazina je Milica Lekić, uspješna stipendistkinja kompanije m:tel. Saznaćemo više o ovoj mladoj dami i njenim akademskim postignućima, i razgovarati o značaju podrške talentima, i to baš u vrijeme kada je još uvijek otvoren konkurs za novu, sedmu generaciju, m:stipendista.

Pored ovih, u sedmoj emisiji m:agazina svoje mjesto će naći i mnoge druge zanimljive teme – od noviteta iz kompanije HTC do usluge Open To Go – televizije za ponijeti.

Svoje komentare i prijedloge možete poslati putem inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel ili putem email adrese [email protected].

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1797

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/magazin-tehnologija-koja-ce-spasavati-zivote-biciklista/||claudebot