Zašto je potrebno da otputuješ i daš sebi novo iskustvo? AIESEC prakse za ljeto su spremne!

Objavljeno: 6. 6. 2016 u 16:00h

Ljeto stiže, a ispiti se gomilaju. Tražiš ljetni posao ili priliku za odmor?

Dva mjeseca sunca i pauze između semestara su savršeno vrijeme za drugačije,  korisnije ljeto. Otputuj u drugu zemlju i budi dio internacionalnih projekata ili kompanija sa kolegama iz cijelog svijeta!

AIESEC kao globalna, studentska organizacija radi na  razvijanju liderskih sposobnosti i multikulturalnosti kod mladih a to postižemo kroz aktivno članstvo, rad u timovima i internacionalne programe praksi.

 Svaka mlada osoba ima priliku izabrati volontersku ili stručnu praksu u jednoj od 126 zemalja svijeta gdje AIESEC kancelarije svake godine rade na novim projektima i saradnjama.

Volonterske prakse se nazivaju Global Citizen i one traju 6 do 8 sedmica. Podrazumijevaju angažman na društveno- korisnim projektima iz oblasti obrazovanja, kulture ,društvenog preduzetništva i ekologije. Namijenjene su svim mladima, između 18 i 30 godina, nezavisno od  vrste i studijskog programa koji pohađaju. Poželjno je dobro poznavanje engleskog jezika i  kreativnost, motivacija i želja za napredovanjem i usavršavanjem. Smještaj i hrana su uglavnom obezbijeđeni, dok praktikant snosi troškove prevoza.

Global Talent su  stručne, plaćene prakse u internacionalnim kompanijama i institucijama gdje praktikant primjenjuje naučena znanja praktično za šta dobija odgovarajuću naknadu kojom pokriva troškove života u datoj zemlji. Prijave za stručne prakse su otvorene za studente završnih godina studija, diplomce ili studente master studija. Oblasti za ovu vrstu praksi su podučavanje, marketing i informacione tehnologije. Traju od 3-18 mjeseci i zahtjevaju viši stepen poznavanja engleskog jezika.

Internacionale prakse predstavljaju jedinstvenu priliku za mladu osobu da otputuje, iskoristi svoje vrijeme na drugačiji i koristan način, primjeni naučena znanja u praksi, stekne nove vještine i iskustvo. Rad u multikulturalnom okruženju daje novi pogled na svijet i stvara novi krug prijatelja i poznanstava ali i širi dijapazon prilika za rad i stručno usavršavanje.

Ako želiš da svoja znanja proširiš i ovo ljeto doživiš bolje i svrsishodnije, prijavi se na https://opportunities.aiesec.org/programmes .

Neke od aktuelnih praksi možeš da pogledaš i na linku  AIESEC prakse u svijetu, ljeto 2016.

Glavni kontakti:

www.aiesec.ba , AIESEC Bosnia&Herzegovina ,

[email protected]  i [email protected].

Banjaluka.com

Broj pregleda: 2243

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/zasto-je-potrebno-da-otputujes-i-das-sebi-novo-iskustvo-aiesec-prakse-za-ljeto-su-spremne/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])