„Lino Fest 2016“ održaće se 21. maja u Sarajevu

Objavljeno: 11. 5. 2016 u 16:19h

Četrnaesti po redu međunarodni festival dječje pjesme – „Lino Fest 2016“ održaće se 21. maja, s početkom u 18:00 sati, u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu. Tim je povodom na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je koncept festivala “Lino Fest 2016” koji ove godine ima za cilj da, kroz sticanje i proširivanje znanja o životinjama, razvija svijest djece o važnosti životinjskog svijeta za ukupan život na Zemlji, kao i da razvija humani odnos prema životinjama. Festival je važan jer omogućava djeci da kroz glazbu i različite sadržaje usvajaju vrijednosti nenasilja, suosjećanja, te poštivanja različitosti vrsta.

“Kao i prethodnih godina, na 14. Lino Festu u muzičkom dijelu nastupiće mališani iz Bosne i Hercegovine i regije. Ponosni smo na međunarodni karakter festivala, i sretni što je naš rad prepoznat i priznat u regiji“, istakao je Željko Gudelj, direktor festivala Lino Fest, te naglasio da je Lino Fest dobitnik Priznanja Udruge estradnih i slobodnih umjetnika u BiH za doprinos afirmaciji stvaralaštva u oblasti dječje muzike i scenskog pokreta i estetsko-etičkom odgoju djece, te Priznanja Međunarodnog dječjeg festivala „Ta se ljubav pesma zove“ u Kikindi za intenziviranje međunarodne suradnje u oblasti dječjeg stvaralaštva.

“Scenografija i režija su podređene ovogodišnjem tematskom zadatku pa će vizuelni identitet same scene i adekvatno odgovoriti na festivalsku temu „Učimo o životinjama“. Djelovanje Lino Festa nije samo revijalnog karaktera već pedagoškog i edukativnog karaktera što su prethodni festivali pokazali, pa tako je i ovaj put”, rekao je Adnan Džindo, scenograf i redatelj.

Lino Fest smatra se jednom od najkvalitetnijih međunarodnih dječjih manifestacija u regiji, prvenstveno zbog svog originalnog autorskog koncepta, koji je 2003. godine pokrenuo mr. sc. Marijo Pejić. Voditelji 14. Lino Festa su Tina Dervišević, voditeljica dječjih programa, i glumac Elvir Krivalić, a i ove godine organizator manifestacije je udruga „Libertas“ uz pokroviteljstvo tvrtke „Podravka“.

Podravka sa svojim brendom Lino već tradicionalno podržava Lino Fest želeći na taj način dati svoj doprinos razvoju kulture u Bosni i Hercegovini. Ujedno želi  omogućiti djeci kontakte sa umjetničkom muzikom, upoznavanje i doživljavanje muzike kao umjetnosti uz direktno sticanje vrijednih muzičkih iskustava, kako bi djeca bila spremnija i fleksibilnija za dalji muzički razvoj.

Ulaznice se mogu pronaći na blagajni Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 3376

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/lino-fest-2016-odrzace-se-21-maja-u-sarajevu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot