Usvojen program zapošljavanja pripravnika

Objavljeno: 11. 1. 2012

Vlada distrikta Brčko donijela je Odluku o usvajanju Programa zapošljavanja pripravnika sa visokom stručnom spremom sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, u organima uprave, institucijama i javnim preduzećima distrikta.

Vlada Brčko Distrikta

Vlada Brčko Distrikta

“Vlada je usvojila dopunu Odluke donesene krajem 2011. godine kojom je preciziran kompletan proces i način na koji će biti raspoređeno 73 pripravnika”, kaže Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade distrikta.

Prema odluci Vlade, opšti kriterijumi za angažovanje pripravnika su da lice ima prebivalište u Brčko distriktu, da ima završenu visoku stručnu spremu, te da za vrijeme evidencije na birou, od dana sticanja visoke stručne spreme, nije učestvovao u programu pripravničkog i volonterskog rada, u bilo kojem stepenu stručne spreme, po programu Vlade i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.
Niko Stoparić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade distrikta, kaže da je odlukom precizirano da se, kada je u pitanju period proveden na birou, računa vrijeme od sticanja visoke stručne spreme, te da ovom odlukom nije precizirana dinamika, ali su jasno definisane obaveze i stvorene sve pretpostavke za dalju i bržu realizaciju Programa zapošljavanja pripravnika.

Izvor: SRNA

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Novinarska praksa

Međunarodno priznati IT kursevi