UO UINO utvrdio privremene koeficijente o raspodjeli prihoda za posljednji kvartal

Objavljeno: 29. 11. 2016

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UINO) BiH usvojio je danas Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s Jedinstvenog računa za razdoblje novembar- decembar 2016. godine.

Prema ovoj odluci Federaciji BiH bit će doznačeno 64,29 posto prihoda s Jedinstvenog računa, a Republici Srpskoj 32,16 posto dok Brčko distriktu pripada 3,55 posto.

UO UINO usvojio je danas izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) kako bi se uskladio s novim Zakonom o carinskoj politici BiH, a riječ je o tehničkim izmjenama koje se tiču oslobađanja od plaćanja uvoznih dažbina pri uvozu robe u carinsko područje BiH, čime se vrši i usklađivanje s evropskim zakonodavstvom.

Inicijativa nekoliko zastupnika Zastupničkog doma Paralemnta FBiH da se uvede PDV za igre na sreću nije danas prihvaćena na sjednici  UO UINO jer je iz Uprave obrazloženo da je prijedlog takvog rješenja u suprotnosti s europskim direktivama.

Upravni odbor primio je ka znanju izvješće o reviziji o financijskom poslovanju UINO za 2015. godinu, a razmatrana je i redovna mjesečna informacija o stanju i aktivnostima UINO gdje je istaknuto da su prihodi od PDV-a u porastu.

Banjaluka.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Međunarodno priznati IT kursevi