Policija u skulpturi konja pronašla 35 kilograma kokaina

Objavljeno: 3. 7. 2016 u 11:06h

Policija Novog Zelanda pronašla je 35 kilograma kokaina skrivenog u ogromnoj skulpturi – glavi konja teškoj 400 kilograma, što predstavlja rekordnu zaplijenu droge u toj ostrvskoj državi.

Kako javljaju tamošnji mediji, droga u vrijednosti od 14 miliona dolara, spremljena u 35 paketa nalazila se unutar velike crne skulpture obložene zlatnim i dijamantnim ukrasima. Droga je otkrivena na Međunarodnom aerodromu u Aucklandu nakon što je stigla iz Meksika.

Novozelandska policija tvrdi kako sličan slučaj nije zabilježen prethodnih godina zbog stroge granične kontrole te zemlje i njene velike udaljenosti od glavnih tržišta droge.

“Ovo je najveća pronađena isporuka kokaina. U prošlosti smo nailazili na vrlo male količine ove droge”, rekao je viši narednik Colin Parmenter, oficir u policijskoj jedinici u Aucklandu.

Podsjetio je kako je najveća kazna za uvoz kokaina u Novi Zeland – doživotni zatvor i da je prethodno policija na godišnjem nivou pronalazila oko 250 grama kokaina.

Zbog uvoza kokaina optužene su tri osobe, dva Meksikanca i jedan američki državljanin.

Ovaj slučaj odjeknuo je u novozelandskoj javnosti, a na društvenim mrežama pojavili su se ironični komentari o tome da “cijela skulptura glave konja zasigurno više košta nego svi paketi kokaina skriveni unutar nje”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/policija-u-skulpturi-konja-pronasla-35-kilograma-kokaina/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot