Jelena izgubila od 153. na svijetu

Objavljeno: 30. 6. 2016 u 20:03h

Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće u drugom kolu Vimbldona, porazom od Marine Eraković na razliku. Jankovićeva je u meču sa mnogo preokreta i drame poražena rezultatom 2-1, po setovima 4:6, 7:6 (7-1), 8:6.

U prvom setu samo dva gema od deset nisu bili brejkovi, a u takvoj situaciji bolje se snašla Jelena i na iskustvo izvukla prvi set. Međutim, kao i mnogo puta do sada, najbolja srpska igračica ispustila je stečenu prednost, iako je u drugom setu imala ’momentum’ na svojoj strani kada je vratila brejk u trenutku u kojem je protivnica servirala za 1-1.

Otišlo se u taj brejk, a tamo je Erakovićeva bila koncentrisanija i izborila odlučujući. U trećem dijelu igre situacija se potpuno preokrenula – Novozelanđanka je oduzela servis protivnici i povela sa 2:1, a kada je Jelena propustila četiri brejk lopte da izjednači, činilo se da je kraj.

Ipak, Srpkinja je u desetom gemu uspjela ono što nije dva gema ranije, izjednačila na 5:5 i sada ona bila u prednosti. Uprkos tolikom iskustvu, ta prednost je kratko trajala – Marina je kod 7:7 vrlo brzo došla do 0:40 i iskoristila drugu meč loptu.

Djevojka rođena u Splitu koja igra pod zastavom Novog Zelanda trenutno zauzima 153. poziciju na WTA listi, ali joj to nije smetalo da ostvari jednu od najvećih trijumfa u karijeri. Ona će u trećem kolu igrati protiv 12. nositeljke Karle Suares Navaro.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/jelena-izgubila-od-153-na-svijetu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])