Ronaldo ponovo heroj Reala, Atletiko i dalje bez titule (VIDEO)

Objavljeno: 29. 5. 2016 u 07:16h

Fudbaleri Real Madrida osvojili su jedanaestu titulu Lige šampiona pobjedom nad gradskim rivalom Atletikom nakon izvođenja jedanaesteraca.

Nako 120 minuta igre rezultat je bio 1:1. Kraljevi su poslije boljeg izvođenja penala slavili sa 5:4. Pobjedu Realu donio je najbolji strijelac Lige šampiona Kristijano Ronaldo, a jedini igrač koji je promašio penal bio je Huanfran koji je u četvrtoj seriji pogodio stativu.

Kada se sve sabere i oduzme u Milanu smo gledali repriziu finala iz 2014. godine, a kao i prije dvije godine Kraljevi su uspjeli ponovo da savladaju gradskog rivala i odlično završe sezonu.

Ne može se reći da nam je finalna utakmica ispunila očekivanja. Real je počeo mnogo bolje, pa Atletiko u prvom poluvremenu nije ličio na ekipu koja je na putu do finala eliminisala Barselonu i Bajern.

Nakon nekoliko odličnih neiskorišćenih šansi Real je došao do prednosti golom Serhija Ramosa u 15. minutu. Atletiko je u nastavku bolje zaigrao i već u 47. minutu dobio je veliku priliku da izjednači kada je Tores iznudio penal. Neprecizan je bio Grizman koji je pogodio prečku, ali to nije pokolebalo Atletiko koji je nastavio da napada.

To im se isplatilo u 79. minutu kada je Karasko izjednačio, ali ispostavilo se da to nije bilo dovoljno za istorijski trijumf “Jorgandžija” u Ligi šampiona. Tok utakmice Real je žestoko krenuo po svoju jedanaestu titulu prvaka Evrope, pa je tako već u drugom minutu uspio da ubaci loptu u kazneni prostor protivnika, ali je Godin to lako raščistio.

Samo minut kasnije povratna lopta Marsela ka Pepeu je bila spora i zamalo su napadači Atletika došli do nje, ali ipak je Portugalac raščistio. Atletiko pokazuje da nije došao pognute glave. Koke je u petom minutu bio sam u kaznenom prostoru Reala. Probao je da šutne iz voleja, ali je to bilo traljavo. U 15. minutu Real dolazi do prednosti preko Serhija Ramosa.

Toni Kros je centrirao iz slobodnog udarca blizu lijeve aut linije, Garet Bejl je glavom prebacio loptu do koje je stigao kapiten Reala. On je uspio da se izvije i nogom dovoljno promijeni smjer lopte te prevari dobro postavljenog Oblaka, kome je lopta prošla kroz noge.

Tempo je u tom trenutku malo opao, pa je u narednih deset minuta igra tekla bez velikih šansi, jedan šut Ronalda u kontri je izblokiran, dok je Huanfran šutirao daleko preko gola. Pred kraj prvog dijela Atletiko je počeo da pritišće i traži svoju šansu za pogodak.

Najbolji strijelac “Jorgandžija” Antoan Grizman je u 35. minutu oprobao šut sa 25 metara od gola, ali je njegov udarac bio preslab i išao je pravo u odlično postavljenog Kejlora Navasa.

U 40. minutu Aletiko ponovo prijeti, centrirao je Filipe Luis, a u posljednjem trenutku loptu glavom iz svog šesnaesterca izbacuje Serhio Ramos. Već na početku drugog dijela igre Atletiko dolazi do sjajne prilike za izjednačenje.

Pepe u 47. minutu pravi prekršaj u kaznenom prostoru.Međutim, Antoan Grizman sa bijele tačke trese prečku, pa rezultat ostaje nepromijenjen. Četiri minuta kasnije trener “Kraljeva” je primoran da zbog povrede iz igre izvede Karvahala. U igru je ušao Danilo.

Atletiko se brzo oporavio nakon promašenog penala pa je tako u 54. minutu nakon kornera Stefan Savić prima loptu u šesnaestercu Reala, ali mu šut za malo prolazi pore lijeve stative.

Samo četiri minute kasnije šut je orobao i Koke, ali je za malo bio neprecizan, da bi Niguez minut poslije toga šutirao pored gola Navasa. U narednih desetak minuta situacija u Milanu se malo primirila, a onda je u 70. minutu Modrić sjajno proigrao Benzemu na desnoj strani. Francuz je krenuo sa loptom ka Oblaku, imao je u boljoj poziciji Ronalda, ali je pokušao sam šutom u desni ugao.

Golman Atletika je iz ove situacije izašao kao pobjednik. U 79. minutu, nakon sjajne asistencije Huanfrana, Carasko odlično reaguje i donosi svom klubu izjednačenje.

Ni nakon izjednačujućeg pogotka Atletiko ne usporava, već 4 minute kasnije ponovo dolazi u priliku preko Toresa. El Ninjo je odlično primio dugu loptu i odmah je raspalio, ali je ona prozujala pored desne stative.

https://youtu.be/IFjEXB0Q1Qs

Real je pokušavao da stvara prilike ali im “Jorgandžije” to nisu dozvolile i tako su izborili produžetke. Kraljevski klub na početku pokazuje da želi jedanaestu titulu. U četvrtom minutu prvog produžetka Isko odlično izvodi korner.

Ronaldo je bio najviši u skoku ali je šutirao pravo u ruke Oblaka. Do kraja prvog produžetka nije bilo posebno dobrih prilika ni na jednoj od strana. Početkom drugog produžetka Filipe Luis je zbog povrede morao van terena, a umjesto njega u igru je ušao Lukas. Tempo je dosta opao, izgled kao da i jedni i drugi posustaju.

U 114. minutu nova povreda igrača Atletika. Na zemlji je ostao da leži Koke, pa je na teren morao da uđe medicinski tim, koji mu nije bio od velike pomoći jer je morao da napusti igru. Umjesto njega priliku je dobio Tomas Teje Partej. Umorni igrači oba tima, iako su pokušavali, nisu uspjeli da stvore pravu priliku, pa će tako o ovogodišnjem pobjedniku Lige šampiona odlučivati penali.

Do četvrte serije redom su pogađali za Real Lukas, Marselo, Bejl i Ramos. Za Atletiko su precizni bili Grizman, Gabi i Saul a onda je Huanfran u četvrtoj seriji poslao loptu u stativu.

Nakon njega na bijelu tačku loptu je stavio Kristijano Ronaldo, koji sigurno trese mrežu i tako Kraljevima donosi 11. titulu Lige šampiona. Pobjednik je odlučen u četvrtoj seriji kada je Huanfran loptu zakucao u stativu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/ronaldo-ponovo-heroj-reala-atletiko-i-dalje-bez-titule-video/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot