Da se naježiš: Dijete upalo kod gorile! (VIDEO)

Objavljeno: 29. 5. 2016 u 13:43h

Specijalni interventni tim zooloskog vrta u Sinsinatiju pucao je i usmrtio gorilu starog 17 godina jer je zgrabio i desetak minuta vukao dječaka, koji je upao u ograđeni prostor, u kojem se nalaze gorile.

Dijete, čije ime nije navedeno, prebačen je u dječiju bolnicu u Sinsinatiju, gde se opravlja od zadobijenih povreda.

Direktor zoološkog vrta Tejn Mejnard rekao je da je dječakov život bio u opasnosti i da su čuvari bili prinuđeni da pucaju u 180 kilograma teškog mužjaka po imenu Harambe.

On je dodao da žali zbog gubitka gorile koji je u zoološki vrt u Sinsinatiju stigao prošle godine iz Braunvila u Teksasu.

Dvije ženke takođe su bile u kavezu kada je dječak pao unutra, ali je samo mužjak dohvatio dijete.

Mejnard je naveo da nije izgledalo da će gorila napasti dječaka, ali se vjerovatno i sam uplašio, kao i da čuvarima nije pošlo za rukom da uspavaju životinju.

To je prvi put da čuvari zoološkog vrta ubiju životinju u tako opasnoj situaciji, a blok sa gorilama privremeno je juče zatvoren kada su posjetioci čuli dječakov vrisak.

Vrt će danas raditi normalno, ali iz uprave su rekli da će prostor sa gorilama biti zatvoren do daljeg.

Zoološki vrt u Sinsinatiju aktivno učestvuje u borbi očuvanje ugroženih vrsta i deo je uspješnog projekta spasavanja sumatranskog nosoroga od izumiranja.

https://youtu.be/MhzAUWRD30U

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/da-se-najezis-dijete-upalo-kod-gorile-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot