Nakon erupcije vulkana prestonica Kostarike prekrivena pepelom (VIDEO)

Objavljeno: 22. 5. 2016 u 12:15h

Poslije erupcije vulkana Turijalba u centralnom dijelu Kostarike nedaleko od prestonice San Hosea koji je izbacio dim i pepeo u visini do 3.000 metara, više stotina ljudi je smješteno u bolnice, a dijelovi grada su pod slojem pepela.

Građani su zatražili pomoć ljekara zbog problema sa disajnim organima i sa kožom, prenosi BBC.

Neke škole su zatvorene, a otkazani su i pojedini avionski letovi.

Stanovnici San Hosea koji se nalazi na oko 45 kilometara zapadno od vulkana, kažu da je pepeo prekrio zgrade, kuće i automobile i da se osjeća miris sumpora.

Vlasti su savjetovale građanima da nose zaštitne maske i usku odjeću kako bi zaštitili pluća i kožu.

“Ovo je izgleda najveća erupcija Turijalbe u posljednjih šest godina”, rekao je vulkanolog Đino Gonsales novinarima.

U ovoj centralnoameričkoj državi ima na desetine vulkana od kojih većina nije aktivna.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/nakon-erupcije-vulkana-prestonica-kostarike-prekrivena-pepelom-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])