Četvorogodišnji Egipćanin osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Objavljeno: 21. 2. 2016 u 10:29h

Terete ga za četiri ubistva, osam pokušaja ubistva, uništavanje imovine, narušavanje mira i prijetnje policajcima, prenosi Daily Mail. Ne bi ništa bilo tako čudno da Ahmed nije četvorogodišnji dječak. Ime dječaka greškom se našlo na listi od 115 optuženika koji su dobili doživotne kazne na vojnom sudu u Kairu za zločine počinjene 3. januara 2014. godine, piše Telegram.

Bizarno u cijelom slučaju je upravo to što sud, iako svjestan pogreške, odbija da prihvati dokumente u kojima se navodi dječakov uzrast, što je izazvalo gnjev građana i dječakovih advokata. “Dječakov rodni list poslan je na sud nakon što su snage bezbjednosti dodale njegovo ime na popis optuženih, ali je potom slučaj proslijeđen na vojni sud i dijete je osuđeno u odsustvu”, rekao je advokat Faisal al-Said, koji smatra da je to dokaz kako sudija uopšte nije proučio slučaj.

Drugi advokat je bio još ogorčeniji cijelom situacijom. “Ovdje je logika počinila samoubistvo prije nekog vremena. Egipat je poludio. Egiptom vlada hrpa luđaka”, rekao je on. U Egiptu od 2013. vlada vojna diktatura predsjednika Abdela Fataha al-Sisija.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/cetvorogodisnji-egipcanin-osuden-na-dozivotnu-kaznu-zatvora/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])