Đoković: Najbolji Gren slem na svijetu

Objavljeno: 31. 1. 2016 u 18:31h

Prvi teniser svijeta Novak Đoković izjavio je danas da je počastovan što se nalazi među velikim imenima svjetskog tenisa.

On je na ceremoniji istakao da mu je drago što se sa šest trofeja na Otvorenom prvenstvu Australije izjednačio sa legendarnim Rojem Emersonom.

Novak je osvojio svoj šesti trofej na Australijan openu pošto je u tri seta, 6:1, 7:5, 7:6 (7-3), pobjedio drugog igrača svijeta Britanca Endija Marija.

“Endi je veliki šampion, sjajna osoba i vrlo predana ovom sportu. Siguran sam da ćemo budućnosti imati još prilika da se borimo za ovaj trofej. Zahvalan sam mom timu, svaki put kada igramo Gren slem jedinstven je osećaj, uslovi, svi moramo da dišemo kao jedan i svaki dan da radimo sa ciljem. Tri nedelje smo ovde i nadali smo se da ćemo podići trofej. Izuzetno sam počastovan što me spominju pored velikih imena ovog sporta. Ovo je velika privilegija, da izjednačim rekord Emersona od šest titula u Melburnu, jednog od najboljih igrača koji su igrali”, rekao je Đoković poslije dodjele trofeja.

Prvi igrač svijeta je tako osvojio svoj 11. Gren sem trofej i izjednačio se sa Bjernom Borgom i Rodom Lejverom. On je u Melburnu igrao u šest finala i svaki put je pobjedio.

Đoković je pohvalio organizaciju prvog Gren slem turnira u sezoni, rekavši da Australijan open sa pravom nazivaju “srećni” slem, ali je i poželio sreću Mariju, čija supruga bi uskoro trebalo da se porodi.

“Nadam se da će sve biti u redu na porođaju i da ćete iskusiti neverovatan osećaj, kao što se desilo mojoj supruzi i meni”, rekao je on.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/dokovic-najbolji-gren-slem-na-svijetu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])