Boris Beker: Novak uz mene postao bolji

Objavljeno: 6. 1. 2016 u 10:13h

Prvi teniser na ATP listi Novak Đoković i njegov trener Boris Beker ušli su u treću godinu zajedničkog rada, a legendarni njemački igrač smatra da je dosta pomogao Srbinu da postane ovo što danas jeste, najbolji teniser na planeti.

Njih dvojica su počeli sarađivati uoči početka sezone 2014. i od tada Novak igra sjajno, popravio je mnoge segmente igre i osvojio pet grend slemova. Pogotovo je dominantan bio prošle sezone kada je osvojio 11 trofeja, a Beker smatra da je Đoković znato agresivniji na terenu, što je rezultat rada s njim.

“Na početku je bilo teško, ali nije bilo nerazumijevanja. Naravno, Novak je i prije mog dolaska bio veoma uspješan. Ali, imao je određene slabosti u svojoj igri. Rekao sam mu koje su i radili smo na tome. Novak je bio otvoren za moje kritike. Ako pogledate sada Novakovu poziciju na terenu, vidjećete da je sada bliže osnovnoj liniji nego što je bio ranije, čak je nekada i na samoj liniji. Zbog toga je njegova igra agresivnija, ofanzivnija. Ili, ako pogledate Novakov servis sada i prije dvije godine, i u tom segmentu se mnogo promijenilo. Sada je čak i na mreži mnogo bolji. Sve to ga je napravilo kompletnim igračem. On mi je vjerovao jer je znao da su nekada upravo ovo bile moje karakteristike kada sam igrao” istakao je Beker.

Njih dvojica ove godine imaju dosta izazova pred sobom, prije svega da Đoković konačno osvoji Rolan Garos i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Srbin je ove sedmice krenuo u novu sezonu na turniru u Dohi. To je jedini turnir na kojem se pojavio prošle sezone, a nije igrao finale. Na narednih 15 stigao je do meča za titulu, što nije pošlo za rukom nijednom teniseru ikada i zato ove sezone ima motiv da podigne pehar i u Dohi.

“Za mene je najveći izazov, kao i prethodnih godina, konstantnost tokom cele godine. Da pokušam da ostanem zdrav i pokušam da zadržim visok nivo igre. Na to se koncentrišem. Ako počnem da razmišljam o određenim turnirima, to može da me omete. Treniram u želji da ojačam svoje telo i igram samouveren tenis. Nadam se da će rezultati svega toga biti pozitivni” rekao je Đoković.

Zadovoljan startom u Dohi

Novak Đoković uspješno je startovao na turniru u Dohi, pošto je savladao Dastina Brauna sa 6:2, 6:2. U drugom kolu će u srijedu igrati sa boljim iz meča Malek Jaziri – Fernando Verdasko, koji je odigran kasno u utorak.

“Bio sam uzbuđen što se vraćam na teren i takmičim se, uželeo sam se tenisa. Naravno, nikada ne znate kako ćete početi. Mislim da sam pauzu između sezone iskoristio veoma dobro kako bih trenirao i spremio svoje telo, mislim da je prvi meč bio veoma dobar” rekao je Đoković.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/boris-beker-novak-uz-mene-postao-bolji/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])