Održan tradicionalni novogodišnji koncert Bečke filharmonije

Objavljeno: 2. 1. 2016 u 08:16h

Tradicionalan pečat prvog dana Nove godine je i slavni novogodišnji koncert Bečke filharmonije i muzika porodice Strauss.

Program 76. Bečkog novogodišnjeg koncerta su pored gledaoce u Zlatnoj dvorani Muzikverajna, koja je ukrašena raskošnim cvjetnim aranžmanima, pratili su ispred malih ekrana milioni gledaoca u više od 50 zemalja.

Bečka filharmonija uz Bečke dječake, a pod dirigentskom palicom Marisa Jansona, svojim muziciranjem željela je da na pragu Nove godine svijetu pošalje poruku nade, prijateljstva i mira, istakli su organizatori.

Na bis je tradicionalno izveden čuveni valcer Straussa sina “Na lijepom plavom Dunavu”, a na kraju, uz sudioninštvo publike, “Radecki marš”.

Izvor: NN

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/odrzan-tradicionalni-novogodisnji-koncert-becke-filharmonije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot