Novak Đoković dokazani kralj tenisa!

Objavljeno: 22. 11. 2015 u 20:21h

Novak Đoković kompletirao je možda i najbolju sezonu u istoriji tenisa, pobjedivši Rodžera Federera u finalu Završnog Mastersa u Londonu – 6:3, 6:4.

Novaku je ovo peti trofej u Londonu, četvrti uzastopni.

Bio je ovo je 44. duel dvojice teniskih velikana, rezultat sa Švajcaracem  je sada izjednačen 22-22 .

U okviru “Sten Smit” grupe u kojoj su se našli slavio je rezultatom 7:5, 6:2 i prekinuo Đokovićev niz od 15 trijumfa na Mastersu, a nanio mu je prvi poraz u dvorani još od 2012. godine i meča u Parizu sa Semom Kverijem.

S druge strane, Novak ima priliku da, po ko zna koji put, potvrdi vjerovatno najbolju godinu u istoriji tenisa. U svom 14 finalu u 2015. godini igra za svoje 11. trofej. Prethodno je osvojio rekordnih šest Mastersa, dok je igrao i finala sva četiri Gren Slema – osvojivši tri.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/novak-dokovic-dokazani-kralj-tenisa/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])