Ovo su znaci da vam prijeti otkaz

Objavljeno: 13. 10. 2015 u 10:35h

Iako većini ljudi otkaz stigne kao šok, stručnjaci za karijeru napominju da postoji čitav niz znakova koji ukazuju na to da vam se sprema ‘noga’.

Lin Tejlor, stručnjak za ljudske resurse i autorka knjige “Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job”, tvrdi da postoji jedan posebno očigledan pokazatelj onoga što se sprema, a to je kad primite službeno upozorenje o svom ponašanju ili (ne)obavljenom poslu.

Prije nego što dobijete otkaz, napominje Tejlor, većina šefova će nekoliko puta usmenim putem upozoriti zaposlenog na propuste, objašnjavajući mu šta nije dobro učinio i šta bi trebao da uradi kako bi se izbjegli ti problemi u budućnosti, piše Biznis insajder.

“Primjetićete neprijatnost u vazduhu i vidjećete druge znakove prije otkaza”, kaže Tejlor i nastavlja:

“Zatim ćete pismenim putem primiti primjedbe na svoj posao. Nakon toga će uslijediti još nekoliko opaski, te vjerojatno više nećete moći učiniti ništa kako biste popravili navedenu štetu. Vaš će posao u to vrijeme biti ozbiljno ugrožen, a ako ste učinili sve šta ste mogli, možda je došlo vrijeme da budite proaktivni i ‘bacite’ se na diskretnu potragu za novim poslom”, ističe Tejlor.

 Izvor: Express.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/ovo-su-znaci-da-vam-prijeti-otkaz/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot