Masovna tuča navijača Hrvatske i Srba u noćnom klubu na Malti

Objavljeno: 13. 10. 2015 u 08:14h

Petnaestak navijača fudbalske reprezentacije Hrvatske sukobilo se sa radnicima obezbjeđenja iz Srbije u noćnom klubu Vajt Palas u centru Pačevila na Malti.

Kako saznaje agencija Beta, poslije brze intervencije malteške policije nekoliko osoba je uhapšeno, a zatvoreni su i okolni lokali.

U tuči je lakše povrijeđeno nekoliko osoba.

Ispred samog lokala pričinjena je materijalna šteta, pošto su u incidentu korišćeni stolovi i stolice iz bašte noćnog kluba.

U paralelnoj ulici, nedaleko od mjesta incidenta sjedeli su članovi delegacije fudbalske reprezentacije Hrvatske koja se sastaje sa Maltom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) je u avgustu donio odluku da ne vodi organizovano svoje navijače na gostovanja zbog suspenzije Evropske fudbalske unije (Uefa) nakon pojave kukastog krsta na igralištu stadiona Poljud u Splitu prilikom kvliafikacione utakmice sa Italijom.

HNS je tada naveo da je Hrvatska bila veoma blizu izbacivanja iz kvalifikacija i da je dobila “žuti karton” evropske kuće fudbala.

Uefa je zbog isticanja kukastog krsta kaznila HNS jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, oduzimanjem jednog boda u kvalifikacionoj Grupi H za kontinentalni šampionat, kao i sa 100.000 evra.

HNS je u prošlosti mnogo puta kažnjavan od Uefa zbog ispada navijača koji su isticali fašističke i rasističke parole, ali i zbog pirotehničkih sredstava, kada su na kratko prekinuli utakmicu u Milanu protiv Italije.

Utakmica 10. kola Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Malte i Hrvatske igraće se u utorak uveče od 20.45.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/masovna-tuca-navijaca-hrvatske-i-srba-u-nocnom-klubu-na-malti/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot