Đoković i Bijelonić snimaju film o Tesli

Objavljeno: 27. 8. 2015 u 14:46h

Producent iz Holivuda Gordon Bijelonić i najbolji srpski teniser Novak Đoković snimaju film o velikom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Uspješni holivudski producent Bijelonić, porijeklom iz bivše Jugoslavije, prihvatio je poziv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića da zajedno snime film o srpskom naučniku Nikoli Tesli.

Novak je pred Vimbldon u izjavi za britanske medije nagovijestio da sprema veliko iznenađenje u vezi sa naučnikom Nikolom Teslom.

“U glavi mi je projekat o Nikoli Tesli, koji će se ostvariti jednog dana, nadam se uskoro. Na putu je nešto veliko. Sve je u tome da treba biti svjestan koliko je on uradio za civilizaciju. Uvijek je bio ponosan na svoje srpske korijene, a ljudi ne znaju previše toga o njemu. Pokušavam da objasnim ljudima da imamo svjetlo zbog njega. Otkriće naizmjenične struje je dovelo do toga”, rekao je tada Novak.

Gordon Bijelonić rođen je kao Goran Bijelonić u Nju Džersiju. Njegovi roditelji, porijeklom iz BiH, preselili su se u Sjedinjene Američke Države 1969. godine. Devedesetih godina je radio kao pozorišni glumac u Njujorku, a njegov tada anonimni drug Vin Dizel ubijedio ga je da treba da se bavi producentskim poslom. Njihovo prijateljstvo produbilo se kada je Gordon prihvatio Dizelov poziv da producira njegov prvi film “Strays” 1997. godine.

Inače, svi filmovi koje radi su visokobudžetni, u zavisnosti od glumačke postave i od toga u kojoj državi se snimaju, i pretežno je riječ o višemilionskim projektima.

Bijelonić nije zaboravio svoje korijene. Dobro priča srpski jezik i koristi svaku priliku da dođe u Beograd. Nerijetko je isticao da mu je san da snimi film o Tesli – najvećem geniju koji je hodao zemljom.

Saradnja

Gordon Bijelonić je radio sa mnogim poznatim osobama iz svijeta filma, poput Morgana Frimena, Roberta de Nira, Džona Travolte, Džejmsa Franka, Mile Kunis, Foresta Vitakera, Kire Najtli, 50 Centa, a bio je izvršni producent i posljednjeg filma koji je snimio pokojni Robin Vilijams “The angreist man in Brooklyn”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/dokovic-i-bijelonic-snimaju-film-o-tesli/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])