Ovo je čovjek koji je prodao firmu i radnicima podijelio 27 miliona dolara!

Objavljeno: 31. 7. 2015 u 09:29h

Nevzat Ajdin, suosnivač i glavni direktor turske kompanije za dostavu hrane “Yemeksepeti”, odlučio je da dobit ostvarenu prodajom firme podijeli sa svojim radnicima!

Radi se o 27 miliona dolara, od ukupno 589 miliona za koliko je Ajdin svoju kompaniju prodao jednoj njemačkoj kompaniji.

Šef je svoj potez objasnio vrlo jednostavno – i radnici zaslužuju dio kolača.

“Moja kompanija, koja je osnovana prije 15 godina, nije uspjeh ostvarila preko noći. Svi su oni učestvovali u tome, svojim vještinama i napornim radom”, rekao je Ajdin.

Dobit ostvarenu prodajom šef dijeli sa 114 radnika, čije plate inače iznose od 1.000 do 2.000 dolara, a svaki od njih dobiće u prosjeku oko 237.000 dolara. Koliko će tačno svakome od njih leći na račun, šef će, kako je najavio, odrediti na temelju staža, pojedinačnog doprinosa kompaniji i potencijala koji svaki od radnika donosi budućnosti kompanije.

“Znao sam da šef planira da nas nagradi, ali nisam imao ni približnu predstavu o kolikom se iznosu radi. Kad nam je saopštio svoju odluku, bio je to vrlo emotivan trenutak za nas. Ovaj iznos mnogima će od nas promijeniti život”, rekao je Nedim Nahmias, jedan od zaposlenih.

Njegova kompanija jedan je od najuspješnijih turskih brendova, a posluje i u drugim zemljama, između ostalih i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Libanu, Jordanu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/ovo-je-covjek-koji-je-prodao-firmu-i-radnicima-podijelio-27-miliona-dolara/||claudebot