Troicki izbacio Brauna

Objavljeno: 4. 7. 2015 u 15:53h

Srpski teniser Viktor Troicki savladao je u trećem kolu Vimbldona Nijemca Dastina Brauna sa 3:1.

Troicki će se u osmini finala sastati sa pobjednikom meča Džejms Vord (Velika Britanija) – Vasek Pospišil (Kanada). Pospišil je 56. na ATP listi, a Vord 111. Viktor se ni sa jednim od njih nikada nije sastajao.

Viktor je prvi put zaprijetio u šestom gemu. Prvu brejk loptu Brun je spasao odličnim servisom, kod druge je Troicki promašio forhend pa je Nijemac uspio da izjednači na 3:3 i to nevjerovatnim poenom, pošto se bacio u stilu Borisa Bekera.

Viktor je u desetom gemu poslije nekoliko sjajnih riterna stigao do tri vezane set lopte. Prve dvije Braun je brzo neutralisao, ali kod treće je Viktor iskoristio priliku i riješio je prvi set u svoju korist – 6:4.

Braun nije pao poslije izgubljenog prvog seta, pa je već u trećem gemu drugog napravio prvi brejk na meču. Uslijedio je munjevit odgovor Troickog, koji je sjajnom forhend dijagonalom odmah vratio brejk. Troicki je igrao veoma dobro, prije svega kada bi Braun bio na mreži. Srpski teniser je brzo materijalizovao brejk i poveo je sa 3:2.

Imao je Viktor nekoliko poluprilika u finišu prvog seta, ali je Braun dobro servirao pa se ušlo u taj-brejk. Viktor je bio sjajan u 13. gemu. Servirao je briljantno, u šestom poenu je napravio mini-brejk i dobio je drugi set -7:3.

Braun je uspio da iskoristi poljuljano samopouzdanje Rafaela Nadala, ali ga je sada sačekao protivnik spremniji za nadigravanje pa je njemački teniser ponekad bio nervozan što mu nije uspijevalo da atrakcije pretvori u nove poene.

I kada je pri novim izlascima na mrežu stizao lopticu u posljednjem trenutku, paralele su okončavale razmjenu, ali je uspijevao samo da održi odstupnicu i ne dozvoli brejk šansu do 3:3. Tako je bilo i do završnice, po jedan gem na obje strane uzet je bez izgubljenog poena, a Braun je ozbiljno pripretio izjednačivši na 40:40 pri vođstvu od 5:4, iako je Viktor imao 40:15. Daleko iza osnovne linije poslao je nezaustavljivu dijagonalu za set loptu, koju je iskoristio novim udarcima, neodbranjivim za Viktora.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/troicki-izbacio-brauna/||claudebot