Rizvanovići – komšije iz pakla (Foto)

Objavljeno: 30. 6. 2015 u 08:48h

Pucanje iz puške, prijetnje komšijama da će ih stići božja kazna, porodično nasilje. Sve ovo je bila realnost u porodici Rizvanović, koja se u Kalsdorf, u blizini Graca, doselila prije devet godina.

Kakav je zaista Alen Rizvanović (26), koji je 20. juna u centru Graca ubio troje ljudi, a 34 povrijedio kada se autom zaletio u šetače, pitanje je koje zbunjuje i psihijatre. Nakon hapšenja, dva psihijatra su izvršila procjenu ličnosti Alena Rizvanovića i došla do kontradiktornih zaključaka; jedan smatra da je riječ o ozbiljno duševno poremećenom čovjeku, dok je drugi psihijatar uvjeren da Rizvanović samo izigrava ludaka, te da je napad isplanirao s vojnom preciznošću.

Fikert i Aleta Rizvanović, porijeklom iz Bihaća, oduvijek su imali problema sa sinom. Naime, Alen je bio nasilan još u osnovnoj školi. Prije devet godina su na čudan način došli do kuće u Kalsdorfu, gdje su starijem bračnom paru, prethodnim vlasnicima, obećali doživotnu rentu u kući.

“Tek nakon toga nastaje prava noćna mora za komšiluk”, svjedoče Johan i Edita P.

Rizvanovići su počeli da se loše odnose prema ovom paru penzionera.

“Prvo su im isključili grijanje, zatim su im zazidali ulaz. Onda je ovaj bračni par bio prisiljen da se preseli u opštinski stan”, kažu komšije.

Komšije kažu da su Rizvanovići zaveli teror u komšiluku. Prijetili su komšijama, a Alen je nerijetko pucao iz puške.

“Malo ko se usuđivao da izađe iz svojih dvorišta. Na kraju smo vidjeli da su na krovu instalirali i nadzorni sistem, a kamere su bile okrenute prema našim kućama”, svjedoči jedan od komšija, koji dodaje da su ih prijavljivali, ali da ih niko nije shvatao ozbiljno.

Austrijska kuća ORF snimila je i ispovijest Rizvanovićeve supruge Elene, koja je doživjela veliku traumu, a u intervjuu govori kako je upoznala svog supruga i o braku koji je bio poput zatvora u kojem su je mučili. Alen je Elenu držao “pod ključem”, tukao je, zabranio joj da kontaktira s ljudima i oduzeo joj mobitel.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/rizvanovici-komsije-iz-pakla-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])