Sevilja vlada Ligom Evrope!

Objavljeno: 28. 5. 2015 u 09:58h

Petoplasirani tim španskog prvenstva igraće naredne sezone u grupnoj fazi Lige šampiona!

Četiri od četiri!

U svom četvrtom finalu Lige Evrope (nekada Kupa UEFA), Sevilja je došla do četvrtog pehara. Taj uspjeh od ove sezone dobija na dodatnom značaju, pošto donosi i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

U Varšavi, Dnjepar – Sevilja 2:3 (2:2).

Španci su uspjeli da odbrane trofej osvojen prošle sezone (kada su u finalu bili bolji od Benfike), a koji su prethodno osvajali 2006. protiv Midlsbroa i 2007. protiv Espanjola.

Ovom pobjedom, Sevilja je omogućila Španiji da naredne sezone u elitnom evropskom takmičenju ima čak pet predstavnika! Direktno će u grupnu fazu šampion Primere Barselona, drugoplasirani Real Madrid, trećeplasirani Atletiko Madrid i petoplasirana Sevilja, kao pobjednik Lige Evrope, dok će Valensija igrati u kvalifikacijama.

Klub iz Andaluzije u srijedu uveče potpuno je zasluženo došao do pobjede kojom je postao rekorder po broju osvojenih pehara “drugog” evropskog takmičenja. Sevilja je četvrtim trijumfom u Ligi Evrope/Kupu UEFA ostavila iza sebe Inter, Liverpul i Juventus, čiji su igrači po tri puta osvajali ovo takmičenje.

Najveće zasluge za odbranu trofeja idu na račun Karlosa Bake. Kolumbijac je bio dvostruki strijelac (pogađao je u 31. i 73. minutu), a u 28. je asistirao Krihovijaku. Nevjerovatno, ipak, da Baka nije zvanično proglašen za igrača utakmice, već je UEFA odlučila da to bude njegov saigrač, Argentinac Ever Banega!?

Sjajan meč viđen je u Varšavi, posebno u prvom poluvremenu, tokom kojeg su postignuta čak četiri gola. Defanzivno nastrojen Dnjepar uspio je da povede već u 7. minutu preko Hrvata Nikole Kalinića, a potom i da izjednači golom kapitena Ruslana Rotana iz “slobodnjaka” u 44.

Taktika koja se zansivala na tome da ne prime gol, ipak, u drugom poluvremenu se nije isplatila, ali svakako da igrači ukrajinskog kluba nemaju razloga da tuguju. Samim plasmanom u finale ostvarili su istorijski uspjeh kluba, a svi znamo šta se događa u Ukrajini, kao i da su do završnice stigli počevši takmičenje još u 3. rundi kvalifikacija.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/sevilja-vlada-ligom-evrope/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])