Bojani dali najviše bodova, ali njihovi glasovi žirija nisu uračunati

Objavljeno: 24. 5. 2015 u 11:43h

Na zvaničnoj interet stranici Evrosonga danas je objavljeno da u finalnom glasanju za pjesmu Evrovizije, nisu uručunati glasovi žirija Crne Gore i Makedonije, već da su bodovi dodjeljeni isključivo na osnovu glasova publike.

Kako je kratko navedeno na sajtu, rezultati glasanja žirija Makedonije i Crne Gore isključeni su nakon konsultacija sa zvaničnim posmatračem glasanja, na osnovu odluke Izvršnog supervizora i predsjednika referentne grupe.

Konkretan razlog za ovakvu odluku nije naveden, najavljeno je tek da će se o tome raspravljati u junu, na sastanku organizatora.

Po pravilima Evrosonga, glasovi žirija se ne računaju u slučaju tehničkih problema ili kršenja pravila.

Bojana Stamenov, koja je u glavnom gradu Austrije branila boje Srbije, pjevajući pjesmu “Beauty never lies “, plasirala se na 10. mjesto, sa ukupno 53 boda.

Pobjednik sinoć održanog jubilarnog, 60. Evrosonga je Švedska, a pjesma “Heroes” koju je izveo Mans Zelmerlov ponela je titulu najbolje kompozicije Starog kontinenta, na takmičenju u Beču.

Drugu poziciju zauzela je Rusija, a treću Italija. Glasanje je počelo najupješnije baš za kandidatkinju Srbije, pošto je 12 poena dobila od Crne Gora, a potodom je od Makedonije dobila 10 glasova.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/bojani-dali-najvise-bodova-ali-njihovi-glasovi-zirija-nisu-uracunati/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])