Državljanin BiH ukrao trajekt u Veneciji

Objavljeno: 20. 5. 2015 u 11:04h

Jedan BiH državljanin u Veneciji je izazvao bukvalno filmski scenarij. Muškarac koji je identificiran kao Vjekoslav Martinčević ukrao je u ponedjeljak ujutro trajekt u ovom italijanskom gradu.

Martinčević, državljanin BiH s adresom u Londonu, ukrao je trajekt iz pristaništa i udaljio se. Policija je za sve saznala nakon što je dobila dojavu da je trajekt udario u zid starog venecijanskog groblja.

Dolaskom na mjesto događaja, u trajektu je pronađen muškarac bez dokumenata. Kasnije je utvrđeno da se radi o 42-godišnjem Vjekoslavu Martinčeviću, koji je u Italiji boravio kao turista.

Bio je vidno uznemiren i sa manjim povredama lica. Policajci su ga odveli u hitnu pomoć, a zatim ga i uhapsili i optužili za tešku krađu. Utvrđeno je da je na trajektu napravljena šteta od 20.000 eura, pišu talijanski mediji.

Prije nego što je udario u zid, Martinčević je jedno vrijeme plovio kanalima između ostrva San Marino i Murano.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/drzavljanin-bih-ukrao-trajekt-u-veneciji/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])