Ljepotica iz Srbije opljačkala “Luj Viton”

Objavljeno: 6. 5. 2015 u 13:00h

Među ukradenim stvarima je i crvena „Luj Viton“ torba od kože pitona koja košta 5.200 evra. Uhapšeni su Radenko Ristić (53) i Katarina Drčelić, dok identitet trećeg lopova nije saopšten.

lj

Radenko Ristić (53), državljanin Srbije, i njegova prijateljica Katarina Drčelić uhapšeni su u Rimu nakon što su, glumeći dobrostojeći par, uz pomoć uređaja „džemer“ pokušali da onesposobe sistem za otkrivanje krađa u radnjama i prisvoje skupocjenu torbu „Luj Viton“. Sa njima je uhapšen još jedan naš državljanin, koji im je čuvao stražu u kolima za vrijeme krađa, ali njegov identitet nije objavljen.

U butik „Luj Viton“ na rimskom trgu San Lorenco di Lučina, Ristić je ušao i predstavio se kao menadžer. Bio je elegantan, kao i njegova pratilja Katarina Drčelić, i na prvi pogled nisu djelovali sumnjivo.

Zatražili su da pogledaju torbe i iskoristili momenat zauzetosti prodavca da ukradu model „Alma BB“ od kože pitona koji vrijedi 5.200 evra. Za to vrijeme, u automobilu spremnim za bjekstvo, ispred radnje, čekao ih je saučesnik. Da su lopovi dobro opremljeni krenuli u krađu i detaljno sve isplanirali svjedoči i to da su imali i „džemer“ aparat za ometanje signala na vratima radnje.

U trenutku kada su pokušali da izađu iz renomiranog butika, prodavci su potrčali za njima. Zaustavili su ih prije nego što su ušli u automobil, a u međuvremenu je pozvana i policija.

Pretresene su sobe troje državljana Srbije, u hotelu nadomak poznatih Španskih stepenica. Tu je nađena i druga roba, garderoba i torbe poznatih svjetskih marki. Utvrđeno je da su stvari krali u buticima u centru glavnog grada Italije, a nađena firmirana garderoba u vrijednosti je od oko 30.000 evra. Ipak, još nije poznato koje butike su poharali.

Osumnjičeni Ristić je priznao krađu, a njemu, kao i saučesnicima, poslije izrečene kazne biće zabranjen i ulazak u Italiju.

Vojnim uređajem u pljačke

Tužilac Mario Ardiđo kazao je da ga je u ovim krađama zapanjilo to što su bili opremljeni „džemerom“.

“To je sofisticirana oprema koja može da neutrališe rad sistema za zaštitu od krađe. Kod Ristića je nađen kompletan uređaj sa daljinskim upravljačem”, rekao je tužilac Ardiđo i dodao da je to uređaj kojima su mahom opremljene vojske.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/ljepotica-iz-srbije-opljackala-luj-viton/||claudebot