Djevojčicu ubio sirup protiv kašlja

Objavljeno: 19. 4. 2015 u 09:16h

Djevojčica Pia i njena sestra bliznakinja su sredinom januara dobile jak kašalj. Majka ih je odvela kod ljekara, a nakon pregleda doktorka opšte prakse im je prepisala sirup.

Uveče prije spavanja, majka je kćerkama dala sirup i obe su zaspale. Međutim, četvorogodišnja Pia se narednog jutra nije probudila.

Čim je primijetila da kćerka ne daje znake života, majka je zgrabila njeno beživotno tijelo i odmah otišla u bolnicu. Međutim, maloj Piji nije bilo pomoći i ljekari su mogli samo da konstatuju smrt, prenosi Telegraf.

Poslije više od dva mjeseca od iznenadne smrti jedne četverogodišnje djevojčice iz Klosterojburga (Klosterneuburg), donjeaustrijskog grada nedaleko do Beča, konačno su objavljeni su rezultati obdukcije.

Prema izvještaju četvorogodišnja Deniz (Denise) je umrla zbog trovanja lijekovima. Kobne noći, majka je djevojčici prije spavanja dala sirup za kašalj. Međutim majka je ujutro zatekla mrtvo dijete. Odmah je naređena obdukcija, da bi se utvrdio uzrok smrti. Već tad se pretpostavljalo da je Denizinu smrt prouzrokovano medikament.

U Austriji je u februaru još jedna djevojčica preminula pošto je popila sirup za kašalj.

Pia (4) iz donjoaustrijskog mjesta Kricendorf (Kritzendorf ) u blizini Beča popila sirup protiv kašlja “kodipertusin“ (codipertussin), piše danas austrijski Hojte.

Izvor: Telegraf

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/djevojcicu-ubio-sirup-protiv-kaslja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])