Novak u osmini finala Majamija

Objavljeno: 31. 3. 2015 u 12:31h

Novak Đoković savladao je Stiva Darsisa iz Belgije sa 6:0, 7:5 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

Novaka u osmini finala čeka Aleksandr Dolgopolov, koji je u dva seta bio bolji od Tomaža Belučija.

Identično kao u meču sa Kližanom, Novak je bio superioran u prvom setu i 74. put u karijeri dobio je set ‘sa nulom’. Uslijedio je nešto lošiji drugi set, ali je Đoković ovoga puta izbjegao ulazak u odlučujući set.

Prvih sedam gemova na meču Novak je dobio uz dobru igru, ali i uz pomoć brojnih grešaka 31-godišnjeg Belgijanca.

Publika je glasno pozdravila prvi osvojeni gem Darsisa, čak se i on nasmijao, ali stvari su uskoro postale mnogo ozbiljnije. Belgijanac je poboljšao servis, mučio je Novaka niskim slajsovima iz bekhenda, a srpski teniser je sa druge strane bio frustriran neiskorišćenim brejk prilikama – četiri propuštene šanse da se meč prelomi unervozile su Novaka.

Darsis je dočekao svoju priliku, realizovao prvu i jedinu brejk loptu na meču i došao je u situaciju da servira za izjednačenje. Đoković je tada odigrao savršen gem i bez izgubljenog poena vratio je brejk, uz najbolji udarac dana – viner iz riterna bekhendom po paraleli.

Novak je osvojio lako i naredni gem, pri vođstvu 6:5 spasao je pet gem lopti i došao do meč lopte – tu su Darsisu popustili nervi, drop šot je završio u dnu mreže za kraj poslije 89 minuta igre.

Sa Dolgopolovom, rivalom u četvrtom kolu, Novak je do sada igrao tri puta i svaki put je slavio – 2011. na US openu, godinu dana kasnije u Monte Karlu i 2013. u Rimu.

Ukrajinac je nekada bio 13. teniser na svijetu, visok je 180 cm, a u karijeri je osvojio dvije titule. Gaji neobičan stil igre – omiljeni udarac mu je drop šot, često improvizuje, ali je i sklon oscilacijama.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/novak-u-osmini-finala-majamija/||claudebot