Najopasnija mjesta na planeti (Foto)

Objavljeno: 3. 3. 2015 u 15:20h

Na Zemlji postoje mnoga mjesta gdje ljudi žive u bijedi i nemaštini, a stopa kriminala i bolesti je izuzetno visoka.

Evo koja su to mjesta:

Favele Rio de Žaneira, Brazil

fv1

Rio de Žaneiro je jedan od najposjećenijih gradova na svijetu zbog karnevala, prekrasnih ljudi, fudbala, odbojke na pijesku, Kopakabane. Međutim uprkos svoj toj ljepoti, u ovom gradu postoje ogromne favele u kojima su kolibe izgrađene bukvalno jedna na drugoj.

Od oko 1000 favela, jedna je na naročito lošem glasu – Rosinja. Rio je glavna luka za kokain koji se onda dalje dostavlja prema Evropi, a u favelama često vladaju bezdušni dileri.

Detroit, Mičigen, USA

fv2

Nekada grad motora, Detroit je danas najpoznatiji kao glavni grad za ubistva u SAD-u. Populacija grada pala je od 2000. godine za 25 odsto, a postoje čak i dijelovi grada s potpuno napuštenim kućama i zgradama. Neke od tih kuća prodaju se za stotinak dolara. Uz napuštene kuće, Detroit je poznat i po tome da njegovim ulicama luta najviše pasa lutalica, većinom pit bulova.

Huarez, Meksiko

fv3

Ovaj grad se nalazi tek nešto južnije od El Pasa u Teksasu, a razdvaja ih samo reka Rio Grande. Razlika između ova dva grada jasna je kao i ona između dana i noći. Posljednjih godina Huarez je postao epicentar ratova dilerskih bandi. Bande nemilosrdno ratuju iz dana u dan, ostavljajući na ulicama leševe poginulih članova.

Medelin, Kolumbija

fv4

Još jedan kokainski grad u kojem glavnu riječ drže bande i gdje noćna šetnja u većini slučajeva znači metak u glavu. Iako je glavni mafijaški šef poginuo davne 1993. , svake godine događa se na hiljade ubistava.

Bruklin, SAD

fv5

Većina zgrada u ovom dijelu Njujorka izgrađene su za socijalne potrebe za ljude koji nemaju primanja ni smještaj. Samim tim stopa kriminala je na visokom nivou. I dok ostali dijelovi Njujorka bilježe pad, ovaj dio Bruklina konstantno bilježi rast kriminala.

Uzbekistan, Kirgizija, Tadžikistan

fv6

Raspad SSSR-a uzrokovao je veliku napetost u svijetu dijeleći se na male nezavisne države. Dvadeset godina kasnije, ostalo je mnogo netrpeljivosti među narodima, među nekima i više nego prije.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/najopasnija-mjesta-na-planeti-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])