Novak bez titule u Dubaiju

Objavljeno: 28. 2. 2015 u 18:57h

Novak Đoković poražen je od Rodžera Federera sa 6:3, 7:5 u finalu turnira u Dubaiju, na kom je baš Švajcarac rekorder po broju osvojenih titula.

Rodžer je rekorder turnira sa sedmom titulom koju je osvojio u devetom finalu, Novak je četiri puta bio šampion, a nije uspio da osvoji i peti trofej. Propustio je i priliku da osvoji jubilarnu 50. titulu u karijeri, a sada je 20:17 u međusobnim duelima za Švajcarca.

Novaka su skupo koštale neiskorišćene brejk lopte (0/7), tada je Federer igrao vrhunski kada je bilo najpotrebnije, a iskoristio je obe šanse za oduzimanje servisa.

Prvi je servirao Federer, na početku je već bilo atraktivnih poena i razmjena udaraca, Đoković je iz defanzive pri Rodžerovom izlasku na mrežu uspio da uzvrati, ali ne i da dođe do šanse za brejk.

Zato se treći gem pretvorio u mini maraton, prvo je Đoković propustio dve brejk šanse, a onda dugo nije dozvoljavao Federeru da ga privede kraju, sve do servisa na koji je bilo nemoguće odgovoriti, piše Blic.

Treći gem Federer je uzeo bez izgubljenog poena, dobro je parirao Đokoviću, paralelom i novim izlaskom na mrežu, ali bez šanse za oduzimanje servisa. Nije krio nezadovoljstvo nervozni Novak zbog propuštenih prilika i loših poteza, a kazna za to stigla je u osmom gemu, kada je Švajcarac prvu šansu za brejk iskoristio za 5:3.

Time je bilo sve riješeno u prvom setu, u nastavku je Đoković prvi servirao i održavao je tempo, uz jedan gem osvojen bez izgubljenog poena. Bilo je ponovo kritično kada je Federer imao 30:0 pri servisu Novaka na 3:3, no najbolji teniser svijeta je to prevazišao i došao u nastavku do nove dvije brejk prilike, koje nije iskoristio.

Na kraju se ispostavilo da Federer najbolje igra baš kada je najteže – dva puta je pri 5:4 spriječio set loptu Đokovića, a onda je drugu brejk loptu na meču pretvorio u vođstvo od 6:5.

“Federer je danas bio bolji”

Prvi teniser svijeta Novak Ðoković ocijenio je danas da ga je Švajcarac Rodžer Federer zasluženo pobijedio u današnjem finalu ATP turnira u Dubaiju.

“Čestitam Federeru i njegovom timu na izuzetnoj nedjelji. Bio je bolji u današnjem meču, servirao je odlično, dok sam ja pokušao sve što sam mogao”, rekao je Ðoković.

On je naglasio da i pored sedam brejk lopti koje nije iskoristio, nije imao šanse protiv odličnog Federera.

“Nisam imao mnogo šansi protv Federera, iako sam imao sedam brejk prilika. Igrao je sjajno i moram da mu čestitam na tome”, rekao je Ðoković.

Prvi reket Srbije je naglasio da je i pored poraza zadovoljan ostvarenim.

“Moram da budem zadovojan i nadam se da ću biti bolji u nastavku sezone”, poručio je Ðoković.

Federer je naglasio da je “sjajno igrati protiv Ðokovića” i da ga upravo mečevi sa njim motivišu da igra sve bolje.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svijet/novak-bez-titule-u-dubaiju/||claudebot