Revitalizacija, a ne privatizacija

Objavljeno: 15. 2. 2012

Gradski park u Bijeljini neće biti privatizovan, a može se govoriti samo o njegovoj revitalizaciji, jer će ostati pod upravom opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, rekla je Srni predsjednik ekološkog udruženja “Eko-put” Snežana Jagodić-Vujić.

Ona je istakla da javnost nije valjano informisana o predviđenim aktivnostima u Gradskom parku, te dodala da je Skupština opštine Bijeljina još 2006. godine donijela odluku o rekonstrukciji.

“Uvidom u dokumentaciju koja nam je dostavljena, utvrdili smo da planirane aktivnosti nisu ništa novo. Riječ je o davno predviđenoj revitalizaciji Gradskog parka”, rekla je Jagodić-Vujić.

Ona je istakla da su do sada organizovana dva tendera za izbor investitora za izgradnju paviljona, te da se kao jedini kandidat javio Goran Vasilić – Kriška.

“Na oba tendera koja su organizovana javio se samo Vasilić, tako da ne postoji obaveza raspisivanja trećeg tendera. Ugovor sa Vasilićem još nije zaključen”, rekla je Jagodić-Vujić.

Ona je dodala da je donesena odluka o korištenju zemljišta za građenje te da su, kao osnov za zaključenje budućeg ugovora, definisana prava i obaveze ugovornih strana.

“Sve je urađeno u skladu sa zakonom i odbornici su odobrili. Idejno rješenje objekta ima svu potrebnu tendersku dokumentaciju “, rekla je Jagodić-Vujić.

Ona je istakla da postoji mogućnost da bude organizovana javna prezentacija projekta revitalizacije Gradskog parka, te da će na taj način sve nejasnoće biti otklonjene.

Komentaršući optužbe za zloupotrebu službenog položaja načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Bijeljina Dušana Vulovića, ona je rekla da je Vulović dokazao da nema prijava protiv njega dostavljanjem dokumentacije na uvid.

Oko 2500 ljudi učlanilo se u “Fejsbuk” grupu “Stop privatizaciji bijeljinskog Gradskog parka”, protiveći se najavljenoj izgradnji kafane na ovom području.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Međunarodno priznati IT kursevi