Poraz od Argentine, Teo izašao zbog povrede!

Objavljeno: 31. 7. 2016 u 10:26h

Košarkaši Srbije su izgubili od Argentine u drugom meču turnira “Super 4” u Kordobi rezultatom 79:74 (30:14, 10:24, 18:20, 21:16).

Ekipi Aleksandra Đorđevića je ovo prvi poraz u nizu pripremnih utakmica za Olimpijske igre, ali potencijalno mnogo veću brigu pred put u Rio predstavlja situacija sa polovine posljednje četvrtine kada je na klupu zbog povrede šake desne ruke morao kapiten Miloš Teodosić. Zasad nije poznato koliko je povreda ozbiljna.

Argentinci su pobjedu koja ih vodi ka titulu na turniru najavili poslije samo nekoliko minuta furioznim startom, ali su ipak morali da se pomuče za nju.

Srbija je uspjela da se vrati u prilično grub meč, zatim da 15-ak minuta u potpunosti kontroliše igru, ali je u novi egal, a zatim i vođstvo domaćina turnira odveo mnogo bolji šut sa distance. Argentinci su šutirali 13-35, a “orlovi” tokom cijelog meča očajno, na kraju 3-14.

Trojke su i bile ključne u ovom susretu – prvo Đinobilija na kraju treće dionice, a zatim i ekspresna serija od “tri za tri” Kampaco-Delfino-Delfino za +11 na polovini posljednje dionice. Na drugoj strani Bogdanović (0-6 za tri, 3-6 za dva) i ostali su imali veoma loše veče, a nije bilo mnogo poena ni ispod samog koša.

Kao i u prethodnom meču, Srbija je bukvalno poklonila rivalu početak.

Argentinci su u neuporedivo boljem ritmu otvorili susret i kroz neprepoznatljivu odbranu Srbije su ekspresno stigli do ubjedljive dvocifrene prednosti 16:3. Srbija je igrala rastrzano i dekoncentrisano na obije strane parketa, lopte su letjele daleko od ruku, završavale van terena, a niz protraćenih napada, brzopletih rješenja i nesnalaženja protiv (pre)agresivne defanzive je rivalu otvorio put do ubjedljivih 30:14.

Međutim, poslije kratke pauze kao da je na parket izašao drugi tim Saše Đorđevića. U drugoj dionici se situacija potpuno promijenila i prednost Đinobilija, prilično tihog, ali grubog Skole i ostatka ekipe se lagano topila. Period bolje igre su najavili Kalinić i Jović odličnom asistencijom za Simonovića, a Teodosić je trojkom na tri minuta do kraja poluvremena razliku sveo samo na četiri poena – 37:33.

Ubrzo je Srbija stigla i do velikog preokreta i prednosti 38:37, a to što su Argentinci nekako povratili +2 na poluvremenu (40:38) nije u potpunosti odbilo veliki nalet “orlova”.

Srbija je nastavila da kontroliše igru na parketu, igralo se čistije, brže i jednostavnije, a kada se došlo i do dugo čekanih lakših poena iz reketa i kada se u strijelce konačno upisao i Jokić, činilo se da se nazire trijumf – +8 za Srbiju (54:46) na polovini treće dionice.

Ipak, Argentinci su spriječili Srbiju da se značajnije odlijepi, a da se u posljednju četvrtinu uđe sa istih pozicija pobrinuo se Manu Đinobili trojkom uz sirenu.

Egal je trajao neka tri-četiri minuta, kada je Delfino svojom minijaturom, uz pet vezanih poena počeo da gura svoju ekipu ka pobjedi – 66:62.

Odgovor je stigao preko sjajnog zakucavanja Raduljice, na asistenciju Teodosića (68:66), da bi se zatim desilo nešto što bi, nažalost, mogao da bude ključan događaj na meču, a koji nema nikakve veze sa rezultatom.

Kapiten reprezentacije Srbije je prenio loptu preko polovine i dok je čekao da se igrači rasporede, u jednom naizgled bezazlenom duelu sa Kampacom stradao je prst desne šake. Teodosić je sa bolnom grimasom napustio teren i na klupi je morala da mu se ukaže ljekarska pomoć.

Srbija je bez prvog plejmejkera ušla u još jedan period “kaubojske” košarke, ni jedna ni druga ekipa nisu previše organizovale napade, a to je, kao i tokom cijelog susreta, mnogo više prijalo šuterski raspoloženim Argentincima, konkretno Karlosu Delfinu.

Srbija je promašivala, a onda je Kampaco ubacio jednu, a zatim Delfino dve vezane trojke za kompletiranje brze serije od 9:0 i nedostižnih 77:66 za Argentince tri minuta prije kraja.

“Orlove” je pokušao da u finišu nekako iščupa raspoloženi Štimac, ali je šut ostatka tima i dalje bio slab, pa je Argentina bez mnogo muke sačuvala konačnih plus pet i slavila pred svojom publikom sa 79:74.

Najefikasniji na terenu su bili Delfino sa 20 i Noćioni sa 19 poena, dok je Đinobili dodao 13. Na drugoj strani su dvocifreni bili Raduljica sa 13 i Teodosić i Štimac sa po 12 poena. Simonović i Kalinić su dodali po osam, Jović i Bogdanović po šest, a prilično su nedostajali poeni Jokića koji je ostao tek na tri.

Nemanja Nedović ni ovog puta nije ulazio u igru, a pretpostavlja se da je u pitanju neka lakša povreda.

Srbija je u prvom meču savladala Francusku sa ubjedljivih 105:88, a treći meč će igrati u ponedjeljak protiv Hrvatske od 23 časova. Argentinci poslije dana pauze igraju protiv Francuza.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama na programu je od 6. do 21. avgusta.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/region/poraz-od-argentine-teo-izasao-zbog-povrede/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot